Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 30 noiembrie 2012

Tendinţele Crăciunului 2012



       În fiecare an sărbătorile de iarnă ne transportă în interiorul magiei lor cu mult timp înainte de finele lunii decembrie. Crăciunul ideal miroase a portocale, a brad, a vin fiert cu scorţişoară şi este învăluit într-un spectacol de lumini multicolor. Crăciunul este un prilej de a fi mai bun, de a dărui, o ocazie de a-ţi reuni familia şi oamenii dragi. Magia Crăciunului scoate la iveală copilul din noi, ne emoţionează, ne oferă linişte şi pace în suflet, ne poartă cu gândul departe, ne permite să visăm prin simplele acorduri ale colindelor, prin jocul fulgilor de nea şi prin mirosul cozonacilor fierbinţi.
       Mi-aş dori să fie Crăciun măcar de două ori pe an, dar cum ştiu că nu se poate, o să încerc să aduc magia sărbătorilor de iarnă mai devreme decât în data stabilită. Îmi propun să descoperim împreună frumuseţea decoraţiunilor de Crăciun pentru că fără ele nu poate exista magia despre care am tot vorbit.
       Unii dintre noi suntem convenţionali, tradiţionali în ceea ce priveşte împodobirea bradului şi decorarea casei; alţii se axează pe tendinţe atunci când îşi aleg decoraţiunile de Crăciun. Cu toţii vrem să aducem farmecul sărbătorilor prin decorul pe care-l percepem a fi cel mai aproape de sufletul nostru…aşa că vă invit să descoperim tendinţele Crăciunului 2012.

Tradiţionalismul

       Cei mai tradiţionalişti asociază roşul cu auriul, un decor care nu se va demoda niciodată şi va oferi cadrul propice pentru depănarea poveştilor la gura sobei sau în faţa şemineului (pentru cei care vor să dea o latură modernă interiorului lorJ). Cei tradiţionalişti care vor să includă un strop din tendinţele actuale pot opta pentru decorul tradiţional de inspiraţie scandinavă, caracteristic prin prezenţa combinaţiilor de alb cu roşu, dar şi prin decoraţiuni din lemn, care inspiră o atmosferă plină de căldură. Încadrându-ne în acelaşi stil putem opta pentru figurinele tradiţionale de Crăciun (reni, moşi, oameni de zăpadă, fulgi de nea, etc.), iar pentru un plus de căldură putem lăsa pe canapele, pe fotolii pături din lână sau din blană artificială.











Albul pur

       Pentru unii albul este esenţial în decoraţiunile de Crăciun, în special atunci când fulgii de nea nu vor să-şi aştearnă covorul impecabil. Casa primeşte o alură feerică prin intermediul fulgilor de nea artificiali, paietelor, ghirlandelor argintii şi steluţelor strălucitoare. Ideea centrală a decorului este de a crea o adevărată fortăreaţă din zăpadă la care se adaugă materiale strălucitoare, menite să aducă un strop de căldură albului abundent. Decoraţiunile vor fi încadrate într-un stil chic contemporan şi vor tolera mici pete în culori pastelate, în tonuri de roz pal şi albastru foarte deschis.




Spiritul gurmand

       Este ultima tendinţă în materie de decoraţiuni de Crăciun care ne permite crearea unei atmosfere originale şi festive în acelaşi timp. Globurile se transformă în cupcakes, în ghirlande din bomboane, iar unele decoraţiuni sunt sculptate în turtă dulce. În acest decor, plăcerea Crăciunului se savurează la masă, obiect care va fi punctul de atracţie al sărbătorii atât prin decoraţiunile tematice, cât şi prin bunătăţile specifice. Pentru ca decorul să fie rafinat şi în stilul gurmand, se recomandă tonuri dulci de roz pal, violet şi alb.













































3 comentarii: