Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

marți, 4 decembrie 2012

Împodobirea bradului de Crăciun




       Crăciunul nu ne poate transmite aceeaşi emoţie fără tradiţionalul brad împodobit. Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun îşi are originea în nordul Europei. În vremurile îndepărtate, bradul era împodobit cu mere, nuci vopsite şi conuri, podoabele fiind confecţionate abia în secolul XIX. Acum globurile şi ghirlandele sunt din ce în ce mai sofisticate, iar alegerea lor depinde în totalitate de gustul fiecăruia dintre noi. Însă cum alegem tema decoraţiunii pentru bradul de Crăciun? În ce culori împodobim bradul? De ce elemente ţinem cont pentru ca bradul să fie în armonie cu interiorul casei? Acestea sunt câteva întrebări care ne frământă în pragul sărbătorilor de iarnă, întrebări ale căror răspunsuri le veţi găsi în următoarele rânduri.

Cum alegem tema?

       Tema o alegem în funcţie de o “dragoste la prima vedere” care o simţim pentru un brad împodobit din vitrina unui magazin, în funcţie de culorile preferate sau în funcţie de viziunea care o avem vis-à-vis de sărbătoarea Crăciunului. Roşul şi verdele sunt culorile celor tradiţionalişti, albul şi argintiul ne evocă un Crăciun în care fulgii de nea sunt nelipsiţi, etc. Totuşi, tema nu trebuie să fie diferită în fiecare an decât dacă ţineţi neapărat să urmaţi cele mai noi tendinţe. Mai degrabă, puteţi păstra o temă generală căreia îţi puteţi adăga noi accesorii an de an.

Ce culori alegem pentru bradul de Crăciun?

       Este important ca bradul să fie împodobit în funcţie de dorinţele noastre, pentru că indiferent dacă este de inspiraţie modernă sau tradiţională, bradul rămâne emblema Crăciunului. Dacă ţinem cont de tendinţele Crăciunului 2012, putem opta pentru un  brad alb cu decoraţiuni argintate, propice simplităţii şi eleganţei.      



       Dacă dorim să optăm pentru o pată de culoare, putem folosi albastrul sau roşul. Decoraţiunile bradului ne vor purta într-o călătorie la Polul Nord: steluţe argintate, ghirlande care amintesc de bulgării de zăpadă, fulgi de nea şi globuri metalice.




      












       Roşul, verdele şi auriul sunt culorile bradului tradiţional, care va fi mereu în tendinţe. Simpla prezenţă a culorilor va crea simbioza perfectă între căldură şi natură, ne va trezi dorinţa de a depăna poveşti ale copilăriei şi de a împărtăşi magia sărbătorilor în sânul familiei. Bradul tradiţional este dominat de roşu, verde şi auriu, de figurine cu Moş Crăciun, oameni de zăpadă, reni şi fundiţe de inspiraţie romantică. La “reţeta” magiei Crăciunului se adaugă lumina lumânărilor parfumate şi căldura focului din şemineu.




       




















      Decoraţiunile de Crăciun ne pot trimite într-o călătorie imaginară. Bradul poate fi împodobit într-un mod atipic, caracteristic spiritului gurmand îmbinat cu fantezia. Culorile ideale sunt rozul, roşul şi albul, imortalizate în elemente de decor originale: cupcakes-uri suspendate, biscuiţi sau felii de cozonac prinse în interiorul unor globuri transparente, etc. Printr-un astfel de decor putem reînvia tradiţia bradului de Crăciun doldora de nuci, mere şi conuri.



       











         

       Pentru cei romantici, împodobirea bradului poate evoca rafinament şi poezie în acelaşi timp. Culorile ideale sunt verdele şi auriul, iar decoraţiunile sunt reprezentate de figurine precum: îngeraşi, pantofi aurii in miniatură, trandafiri, diamante, fluturi şi libelule care să ne poarte într-o ambianţă magică.



Cum armonizăm decoraţiunile cu interiorul casei?

       Trebuie să ţinem cont de o anumită coerenţă atunci când ne împodobim casa şi bradul de Crăciun. Decoraţiunile trebuie să aibă legătură între ele, iar culoarea este elementul care creează armonia, nu forma. Din acest motiv este indicat să nu folosim mai mult de două sau trei culori în decorul nostru. Este ideal ca ghirlanda să aibă una dintre cele două, trei culori pe care le folosim. În cazul bradului, dispunerea decoraţiunilor trebuie să fie uniformă. Nu putem încărca prea mult nici vârfurile bradului şi nici partea centrală a acestuia.

       Sunt curioasă voi cum vă veţi împodobi bradul J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu