Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 16 noiembrie 2012

Amenajarea sufrageriei


       
       Sufragerie este încăperea centrală a casei, care reprezintă locul de întâlnire al membrilor familiei şi spaţiul în care ne primim invitaţii.

Ȋn ce stil amenajez sufrageria?

       Stilurile sunt nenumărate şi variate, însă nu trebuie să ne axăm pe tendinţe, ci pe preferinţe. Trebuie să ţinem cont de ceea ce ne place să vedem când venim acasă, ce ne face să ne simţim cu adevărat “acasă”. Un colaj de fotografii cu sufragerii în stiluri diferite poate fi o soluţie pentru ca alegerea să fie mai uşoară.


Stil eclectic 












                                               Stil gotic

                                                                                                                
  Stil minimalist








      Stil modern/ contemporan

 Stil old world
                           Stil romantic                                

 Stil rustic







                        Stil shabby chic






Ce culoare aleg pentru sufragerie?

       Preferinţele trebuie să primeze şi în materie de culoare ca să puteţi crea ambianţa în care vă simţiţi cel mai bine.
       Un parchet unitar, deschis la culoare va da impresia unui spaţiu mai mare, mai voluminos, pe când un parchet de culoare închisă, asortat cu culoarea pereţilor va ajuta la crearea unui spaţiu intim.
        Pereţii în culori calde (roşu, galben, oranj, etc) aduc căldură şi confort încăperii, permiţând crearea spaţiului intim de care vorbeam mai sus. În schimb, culorile reci (albastru, verde, violet, etc) dau un aspect proaspăt încăperii, aduc senzaţia de calm şi “măresc” spaţiul (vezi si Psihologia culorilor)
Truc: Armonia interiorului depinde foarte mult de combinaţia de culori aleasă. Astfel, optaţi pentru culori apropiate unele de altele pe roata culorilor sau alegeţi o culoare dominantă pe care să o asociaţi cu culoarea care îi este opusă pe roata culorilor (vezi si Regulile culorilor).

       Pentru un colaj vast de fotografii (stiluri si inspiratie) viziteaza Pagina de Facebook 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu