Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 15 noiembrie 2012

Sfaturi utile pentru amenajarea locuinţei


       
          Amenajarea locuinţei nu trebuie să fie o corvoadă, ci un motiv pentru a-ţi materializa creativitatea, deşi aceasta nu reprezintă singurul aspect de care trebuie să ţii cont.

1. Resursele
      
    Primul lucru care trebuie stabilit este bugetul, criteriu definitoriu în alegerea materialelor, decoraţiunilor, etc.

2. Funcţionalitatea fiecărei încăperi

Confortul propriei locuinţe este un criteriu primordial, fapt pentru care fiecare încăpere trebuie să aibă o atribuţie clară. Trebuie să se ţină cont şi de fluxul de circulaţie, traseul logic al deplasării va putea determina soluţia amenajării fiecărei camere. 
Truc: Fiecare încăpere trebuie să aibă un accesoriu-vedetă pentru a atrage atenţia, aşa cum o rochie simplă este pusă în valoare prin intermediul accesoriilor cu stil.



Dormitorul este spaţiul intim prin definiţie, în care decorul trebuie să inducă o stare de calm şi linişte.


Sufrageria este încăperea centrală a casei în care se reunesc membrii familiei, fapt pentru care aceasta trebuie să aibă un decor primitor





Bucătăria are o foarte mare importanţă pentru că este spaţiul în care se găteşte, dar se şi socializează.






Baia nu este doar un spaţiu dedicat igienei, ci devine o oază de relaxare








3. Lumina

O încăpere neamenajată pare mult mai luminoasă, însă după amenajare putem avea surpriza că lumina este insuficientă. Pe lângă iluminatul general, sursele de lumină artificială sunt necesare în special la nivel zonal: pentru blatul din bucătarie, pentru citit, pentru munca la birou, pentru machiat, etc.

4. Stilul de amenajare

În ultimii ani am auzit din în ce mai mult vorbindu-se despre trend-uri în materie de amenajări interioare, stilurile având caractere diferite (clasic, minimalist, rustic, old world, eclectic, etc). Trendurile sunt într-o permanentă mişcare, se schimbă de la un an la altul, iar amenajarea unei locuinţe nu se poate modifica de la a la z tot atât de des. Alegerea stilului trebuie să depindă de personalitatea şi confortul nostru. Trend-ul se poate regăsi sub forma unor accente în cadrul amenajării interioare.
Truc: Nu te axa pe un stil, ci informează-te, citeşte, fă-ţi un colaj de fotografii cu exemple de design pentru fiecare încăpere, combinaţii de culori, accesorii, etc. Alege ce îţi place şi analizează-ţi starea, sentimentele pe care le ai vis-à-vis de fiecare stil, culoare, etc. Feeling-ul te poate ajuta să faci alegerile corecte pentru interiorul tău, dar nu te limita doar la atât. Cere sfatul apropiaţilor şi/ sau al profesioniştilor pentru a face cea mai bună alegere.

5. Dacă vrei să dai un aer nou locuinţei

În cazul în care simţi nevoia să faci schimbări în casa ta, dar nu vrei să te lansezi în şantiere care să-ţi întoarcă locuinţa cu susul în jos (cum se spune), atunci axează-te pe accesorii. Aşa cum am mai spus, ele dau farmec, pun în valoare o încăpere. Alege alte perdele, draperii, perne decorative, tablouri, rame foto, etc, dar nu exagera cu culorile. Ideal ar fi ca amenajarea să aibă la bază culori neutre care permit accente de culoare fără ca încăperea să pară supraîncărcată.
Truc: Ȋn timp, crează-ţi mai multe colecţii de accesorii pentru fiecare anotimp. Aşa vei simţi că poţi să oferi locuinţei tale un aer nou, proaspăt, cu costuri minime şi efecte maxime.



       






















      Atunci când te lansezi într-un proiect important, precum amenajarea locuinţei, urmăreşte un fir conductor care să îşi facă simţită prezenţa de la o încăpere la alta prin culoare şi prin stilul adoptat.
       În următoarele articole voi reveni cu idei, sfaturi şi trucuri pentru amenajarea fiecărei încăperi.

2 comentarii:

  1. Imi place ideea ca fiecare incapere trebuie sa aiba un accesoriu-vedeta pentru a atrage atentia, sincer niciodata nu m-am gandit la asta. Mersi pentru pont. :)
    Cum ziceai baia este si o oaza de relaxare si asta m-a dus gandul la plante, am vazut o poza cu o baie foarte frumoasa (ce-i drept si foarte spatioasa) in care erau si plante. Tu ai recomanda o astfel de amenajare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur ca ai gasit lucruri interesante printre randurile mele! Sper sa pot oferi ponturi in continuare :)

      Exista si plante care se pot pune in baie. Nu ma pricep foarte bine la acest capitol, insa stiu ca trebuie sa fie rezistente, de exemplu:Ceropegia woodii - lantul inimilor, maranta, ficus sau begonie. Mie cel mai mult imi plac florile in ghiveci (nu-s adepta celor care trebuie taiate). Cred ca florile in baie aduc un colt de natura acolo unde ar trebui sa ne petrecem cele mai multe momente relaxante. Daca iti amenajezi baia poate te ajuta urmatorul album foto: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.138707606278004.31321.134327950049303&type=3

      Ștergere