Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Personalizarea lenjeriilor de pat


      Lenjeriile de pat personalizate se pot cumpăra din magazinele de profil, ȋnsă ele primesc un alt farmec atunci când sunt create de mâna noastră. Poate că pentru adulţi nu reprezintă un punct de interes, ȋnsă copiii vor fi cu siguranţă ȋncântaţi să realizeze micul lor proiect de decor.


O lenjerie de pat pe care suntem dispuşi să o « sacrificăm » se poate decora cu hârtie termoadezivă care se poate achiziţiona din comerţ. Hârtia se poate decupa ȋn diferite forme sau poate avea imprimate  diferite personaje. Procedeul este simplu : hârtia termoadezivă se lipeşte cu ajutorul fierului de călcat.


O altă posibilitate de personalizare sunt emblemele termoadezive brodate pe suport textil, care se aplică pe acelaşi principiu ca şi hârtia termoadezivă.
O variantă mai elaborată se poate crea din flori de saten şi diferite pietre decorative care se pot coase pe lenjeria de pat.
     

Dacă metodele de până acum nu impun o curăţenie straşnică după punerea lor ȋn practică, este posibil ca următoarea metodă de decorare a lenjeriei de pat să nu se supună aceleiaşi reguli J tocmai pentru că se vor utiliza vopsele pentru textile, markere pentru textile şi şabloane. Şabloanele se găsesc sub diferite forme: cifre, litere, motive florale, personaje din desene animate, etc. Ele pot deveni conturate, monocolore sau multicolore pe materialul textil.
      Trebuie să se reţină faptul că toate materialele amintite rezistă la spălat.     

Costul personalizării lenjeriilor de pat este unul mai mult decât decent: emblemă termoadezivă ȋntre 0,7 şi 2,00 lei; flori din saten la aprox. 0,75 lei/buc; marker pentru textile la aprox. 5lei/buc; vopsea pentru textile la aprox. 15 lei/buc şi şabloanele se pot cumpăra cu aprox. 5-6lei/buc.     

Personalizarea prin aceste metode nu este doar pentru copii. Cu puţin curaj şi răbdare şi cei mari le pot ȋncerca pe feţele de pernă pentru decor, şorţuri de bucătărie, etc.

4 comentarii:

  1. Buna ideea cu markerul pentru textile si sabloane... de tinut minte si de aplicat in mai multe proiecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu zic ca e o idee care se poate preta la mai multe proiecte creative...:)

      Ștergere

  2. O idee interesanta, poti dezvolta partea creativa si in acelasi timp sa ramai cu un lucru frumos.


    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ţi-a plăcut ideea... Pe acelaşi principiu, îţi recomand să citeşti şi un alt proiect de tip DIY, la fel de interesant, pe care îl găseşti aici: http://decorelooking.blogspot.com/2013/03/proiect-diy-pentru-copii-si-parinti.html.

      Ștergere