Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 16 noiembrie 2012

Amenajarea bucătăriei



       Bucătăria este spaţiul de întâlnire pentru membrii familiei şi nu numai. Aici se găteşte, uneori se serveşte masa, dar se şi socializează. Din aceste motive, bucătăria trebuie să întrunească două aspecte: aspectul funcţional şi ambianţa prietenoasă, confortabilă.

Stilul în care amenajăm bucătăria

       Am mai spus că amenajarea nu trebuie să se rezume la tendinţe, ci trebuie să se axeze pe preferinţele noastre. Dacă preferinţa coincide cu tendinţa, atunci există satisfacţie pe ambele planuri. În bucătărie cele mai utilizate stiluri sunt: stilul modern caracterizat prin mobilier cu linii pure, în culori tari şi cu accente metalice; stilul rustic dominat de prezenţa lemnului, de accente care amintesc de bucătăria clasică şi stilul mediteranean, emblematic prin culorile sale vibrante pe care le reperăm în natură, prin prezenţa mozaicului, etc.


 Stil modern/ contemporan












                      Stil mediteranean











Stil rustic














Funcţionalitatea

       Trebuie să ţinem cont de faptul că bucătăria este o încăpere foarte utilizată, motiv pentru care trebuie să punctăm câteva aspecte care ţin de funcţionalitate:

-solul ideal este din plăci de gresie pentru că este uşor de întreţinut şi rezistă în timp. Linoleumul clasic este uşor de întreţinut, dar nu are aceeaşi rezistenţă în timp. O altă variantă ar fi covorul pvc pentru trafic intens, adică tot linoleum, însă cu o mai mare rezistenţă.

-pereţii pot fi acoperiţi de vopsea, faianţă sau tapet, însă calitatea materialelor este foarte importantă. De exemplu, dacă doriţi să optaţi pentru tapet, alegeţi o textură din vinil care este rezistentă la apă.

-materialele din care poate fi confecţionat mobilierul se prezintă astfel: palul melaminat este uşor de întreţinut, economic şi se poate regăsi într-o gamă variată de culori; metalul are o notă elegantă, este rezistent, dar scump; sticla este rezistentă, uşor de întreţinut şi ideală în bucătăriile moderne; lemnul masiv este ideal în bucătăriile tradiţionale, este rezistent în timp şi poate fi combinat cu blaturi din marmură sau granit.

Truc 1: Nu ezitaţi să combinaţi materialele. De exemplu, dacă pentru metal, accentele din lemn îi vor “tăia” din tenta industrială şi vor emana un plus de căldură.

Truc 2: Nu neglijaţi spaţiile de depozitare (într-o bucătărie nu sunt niciodată suficiente). Optimizaţi spaţiul de care dispuneţi: dacă bucătăria este mică, mobilierul suspendat este ideal, precum şi comunicarea cu sufrageria printr-un bar cu scaune înalte, loc ideal pentru servit masa în doi; dacă dispuneţi de un spaţiu mai mare, puteţi lua în calcul amenajarea unei bucătării de tip insulă, care întruneşte cu succes aspectul practic şi poate servi şi pe post de masă (în special dacă nu există un dining room).



Bucatarie mare tip insula 
            Bucatarie mica cu "bar"
O metoda ingenioasa pentru spatiile mici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu