Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Cum dai un aspect patinat mobilei ȋn 5 paşi simpli


        Patinarea este o metodă prin care putem “ȋmbătrâni” obiectele de mobilier ȋn mod artificial. Patinarea poate fi o soluţie ȋn cazul ȋn care ne dorim să creăm un spaţiu romantic, cottage sau, pur şi simplu, dorim să recondiţionăm o anumită piesă de mobilier.         Patinarea este o metodă eficientă ȋn relooking şi presupune 5 paşi simpli:

1.    Dacă lemnul a mai fost vopsit sau lăcuit, atunci suprafaţa trebuie curăţată cu hârtie abrazivă aspră, după care se va netezi cu ajutorul unui şmirghel cu granulaţie mica.

2.    Se ȋndepărtează impurităţile cu o lavetă umedă.

3.    Se aplică unul sau două straturi de vopsea ȋn funcţie de culoarea naturală a lemnului (dacă este ȋnchis la culoare se aplică două straturi de vopsea). Se lasă lemnul să se usuce. Este indicată utilizarea vopselei Charme, vopsea mată pudrată (ȋntre 60 şi 100 lei/buc).

4.    Cu un şmirghel cu granulaţie de 240 (aprox. 20 lei/ buc) se va şlefui piesa de mobilier, astfel ȋncât culoarea naturală a lemnului să iasă ȋn evidenţă pe alocuri.

5.    Ultimul pas constă ȋn protejarea piesei de mobilier prin aplicarea unui strat de ceară protectoare pentru lemn (aprox. 100 lei/l).
 

Mai jos, puteţi vedea, ȋn practică, ce presupune patinarea lemnului.


Un comentariu:

  1. O vopsea decorativa ideala in pictarea mobilierului si obtinerea efectului patinat, invechit, este (asa-numita Chalk Paint) Chalky Paint Americana Decor de la Deco Art (USA), pe care o puteti gasi in magazinul nostru CraftMall.ro impreuna cu intreaga gama de ceruri, vernisuri de protectie a mobilierului si mediumuri pentru mobilier, accesand sectiunea Home Decor: http://www.craftmall.ro/culori-vopsele-decorative-c-762.html.

    RăspundețiȘtergere