Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 22 noiembrie 2012

Accesorii must-have pentru casa ta



       Există obiecte de decor care nu se demodează niciodată asemeni pieselor vestimentare. Clasicul va fi mereu la modă şi va avea un plus de farmec indiferent de  amenajare.

1. Biblioteca

       Indiferent în ce stil este amenajată locuinţa, întotdeauna trebuie să fie loc pentru o bibliotecă. Se spune că o casă fără cărţi este ca un corp fără suflet. Poţi opta pentru o bibliotecă clasică, nonconformistă sau poţi alege să combini pe fiecare raft cărţile cu obiectele de decor, fără a pierde din vedere echilibrul dimensiunilor.
















2. Fotoliul clasic din piele

       Este perfect pentru momentele în care dorim să ne relaxăm, să citim sau doar să depănăm poveşti. Este accesoriul fără vârstă, care devine piesa ideală atunci când este însoţit de  o prelungire pentru odihnirea picioarelor.








3. Elementul "Artă"

       Picturi, sculpturi, desene ale copiilor, tot ceea ce ne poate trimite cu gândul la artă. Nu există reguli, pentru că arta este un accesoriu versatil, care poate fi reprezentat în diferite forme, cu condiţia de a se integra în decor. Un stil modern poate fi “accesorizat” cu sculpturi metalice sau picturi abstracte, viu colorate, pe când un stil tradiţional poate fi completat de vase ceramice sau din porţelan ori de picturi care evocă peisaje clasice. Prin intermediul artei putem găsi modalitatea ideală pentru a crea un decor unic.







4. Vaze

       Vazele sunt indispensabile atunci când primim flori din partea celor care ne calcă casa, pentru că avem obligaţia de a le pune în apă imediat. Pe lângă aspectul practic, vazele pot fi obiecte decorative cu personalitate, indiferent că sunt din cristal, sticlă sau ceramică. Mai mult decât atât, o vază provenită din Grecia Antică sau din China secolelor XIV-XVI (dinastia Ming) este un obiect de artă foarte valoros.






       














5. Oglinzi

       Oglinzile pot “mări” cu succes spaţiile atunci când sunt poziţionate corespunzător, pot “conduce” lumina naturală în interiorul casei şi, în acelaşi timp, pot deveni obiecte de decor, chiar obiecte de artă deosebite. De exemplu, o oglindă stil Louis XV sau în stil baroc va aduce un plus de farmec şi de glamour interiorului.








6. Perdele/ Draperii           

       Perdelele/ draperiile armonizează decorul prin culoare şi textură şi ajută la controlarea, dozarea luminii naturale. Pentru a găsi textura ideală şi imprimeul adecvat, nu vă hazardaţi în achiziţionarea întregii cantităţi. Un metru liniar este suficient pentru a fi “testat” în cadrul ferestrei. În acest mod, veţi vedea în ce măsură respectivul material influentează atmosfera din încăpere.                                                                                        























7. Perne decorative

       Pernele decorative aduc un plus de confort şi căldură locuinţei, iar în acelaşi timp pot fi elemente de efect în design-ul interior. Nu ezita să optezi pentru perne decorative personalizate (de exemplu, brodate cu iniţialele membrilor familiei), imprimate sau decorate cu diferite elemente…totul depinde de imaginaţia ta! Mizeaza pe propria ta personalizare (aici afli cum).






















8. Lumânări

       Lumânările sunt surse de lumină şi căldură, elemente benefice în aromaterapie, dar şi obiecte inedite de decor. Se găsesc într-o gamă variată de culori, mărimi şi arome, tocmai pentru a se integra în fiecare colţ al casei noastre şi nu numai. Zilele de iarnă sunt ideale atunci când se încheie cu o baie fierbinte la lumina lumânărilor, care ne învăluie într-o aromă discretă de portocale cu scorţişoară.







9. Plante

       Plantele cu flori sau fără favorizează relaxarea, aduc natura în interiorul casei şi purifică aerul. Plantele fără flori sunt ideale pentru că nu rişti să ai surprize în cazul în care ai un musafir alergic la polen. Mai mult decât atât, dacă timpul nu-ţi permite să te ocupi suficient de plantele din locuinţă, atunci optează pentru cele care sunt mai puţin pretenţioase (de exemplu, Dracaena, Zamioculcas zamiifolia, etc.).

















       Care sunt accesoriile indispensabile în casa dumneavoastra?


2 comentarii:

  1. foarte fain spus, exista obiecte care nu se demodeaza niciodata... :) felicitari pentru acest articol super bine documentat si interesant :D

    RăspundețiȘtergere