Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

marți, 6 noiembrie 2012

Confecţionarea unui paravan


          Paravanul poate avea o dublă funcţie: obiect de decor şi perete separator pentru a crea un spaţiu cu un plus de intimitate.
          Paravanul provine din stilul japonez unde panoul shoji este nelipsit. Totuşi, nu trebuie ca opţiunile noastre să se reducă la panourile cu design asiatic. Putem opta pentru diferite materiale (sticlă, metal, lemn) şi pentru o varietate de design-uri.
          Deşi paravanul este o raritate în magazinele noastre, există posibilitatea ca acesta să fie executat la comandă, dar preţul poate fi pe măsură. O soluţie ar fi crearea propriului paravan. Recomand paravanul din lemn pentru că este uşor de confecţionat, are o greutate inferioară celui din sticlă sau metal şi poate primi o varietate de înfăţişări.
        
         1. Materiale
Se pot folosi plăci de OSB, plăci de pal sau de lemn brut tăiate la dimensiunile dorite. De exemplu, o placă de OSB 6mmx1,25mx2,5m costă aproximativ 35lei.
Plăcile de lemn se pot îmbrăca în material textil, tapet sau autocolant. Plăcile de pal colorate se pot îmbina pentru a crea singure un paravan, fără adăugarea vreunui alt material. Atât materialul textil, cât şi tapetul sunt disponibile într-o mare varietate de culori, imprimeuri şi texturi.

2. Mod de confecţionare
Plăcile de lemn brut se finisează cu şmirghel şi se curăţă de impurităţi cu o lavetă umedă în special dacă vor fi îmbrăcate în tapet sau autocolant. Dacă vom utiliza tapet, la lista de cumpărături va trebui adăgat şi adezivul. Tapetul sau autocolantul se decupează după dimensiunea plăcii de lemn cu un cutter, după care se va fixa pe aceasta. Plăcile de lemn se vor îmbina în partea de sus şi în cea de jos cu balamale fixe cuprate (aprox. 0,20 lei/buc), care se stabilizează cu cuie de dimensiuni mici. Acestea sunt necesare şi dacă dorim să îmbrăcăm plăcile de lemn în material textil pentru că vor fi utilizate pentru fixarea acestuia.
La plăcile de lemn putem găsi ca alternativă cadrul de lemn în cazul în care optăm pentru decorarea lui cu material textil, nu cu tapet sau autocolant. Materialul nu trebuie neapărat să îmbrace cadrul, ci îl putem fixa şi cu cârlige metalice sau şuruburi cu ochi aşa cum mai sunt numite. Dacă optăm pentru această variantă, atunci materialul ales trebuie să fie rezistent.
Paravanul poate fi decorat cu buzunare, aplicaţii termoadezive, pietre decorative cusute pe material, stickere, fotografii, etc. Confecţionarea paravanului depinde de decorul în care vrem să îl integrăm şi de imaginaţia fiecăruia.


















8 comentarii:

  1. frumoase toate paravanele,o sa imi fac si eu unul in curand!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super :)! Dacă îl confecţionezi poate să apară pe blog dacă vrei :)...

      Ștergere
  2. Ştie cineva de unde as putea sa imi achizitionez unul? sa fie cat de cat convenabil la pret?Mi-as dori unul japonez, cu flori de cires.......sau poate cu gheise, sau jaijini ...
    babusanca"yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, chiar nu as putea sa iti fac recomandari, dar Andreea a venit cu o sursa :).

      Ștergere
  3. Andreea Minica15 mai 2014 la 07:54

    eu mi l-am luat pe cel cu strada din Londra de aici http://www.homedecomag.ro/paravane-despartitoare-decorative-de-camera/ si mi se potriveste de minune in living!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, daca crezi ca vrei sa impartasesti amenajarea livingului cu noi, astept o poza pe adresa de email. Anunta-ma si iti las adresa sau poti sa imi trimiti poza printr-un mesaj pe pagina de facebook.

      Ștergere
  4. Se poate confectiona un paravan decorativ din lemn sau mdf.
    Daca vreti unul mai putin mobil in sensul ca va functiona ca perete despartitor, atunci puteti prinde cu balamale, trei sau patru usi de lemn, din acelea inguste pe care le puteti vopsi in ce culori doriti in functie de decorul spatiului unde va fi amplasat.
    Daca doriti un paravan decorativ mobil pe care sa-l puteti muta usor atuci alegeti varianta de paravan decorativ din panza. Paravanele decorative din panza au doar cadrul din lemn peste care s-a pus panza simpla sau imprimata.Se pliaza usor si se pot depozita fara sa ocup mult spatiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am si eu nevoie de ajutorul vostru :). vreau sa-mi confectionez un astfel de paravan, ff usor care sa poata fi mutat, cel mai potrivit ar fi cel cu cadru de lemn din panza. dac ce fel de panza trebuie sa aplic, unde gasesc si cu ce o prind?

      multumesc anticipat

      Ștergere