Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 11 noiembrie 2012

Vintage versus Second-hand


       La origine, termenul vintage era asociat celor mai bune vinuri ale unei recolte. În timp, semnificaţia termenului s-a lărgit, fiind adoptat şi adaptat în artă, modă vestimentară, design interior, cucerind chiar şi atitudinile oamenilor. O atitudine vintage este asociată cu un stil de viaţă boem în care libertatea deplină a spiritului permite depăşirea oricăror prejudecăţi, caracteristici care se transpun într-un spaţiu plin de personalitate, într-un cămin călduros şi primitor, cu un aer uşor nostalgic. Personalitatea stilului vintage ne trimite înapoi în timp, în secolele XVIII, XIX, XX, acolo unde se regăsesc accesoriile stilistice şi decorative emblematice.

       
       Vintage nu este sinonim cu second-hand pentru că vechi nu înseamnă la mâna a doua în acest caz. Stilul vintage se reflectă prin calitate, prin nobleţe şi unicitate, pe când second-hand-ul nu este un stil, ci un argou care desemnează lucruri la mâna a doua al căror preţ este net inferior obiectelor vintage, precum şi aspectul calitativ.

       Şi totuşi, ce înseamnă vintage în design-ul interior?

       În stilul vintage regăsim albul pereţilor estompat de culori pastelate, motive florale, broderii, bijuterii etalate, perle căzute la gâtul unui manechin îmbrăcat în mătase, toate reprezentând la touche féminine a stilului.
 
       








       
       Există o înclinaţie spre natural, spre simplitate, spre nostalgie evocată de lemnul antichizat, de patina pieselor de mobilier, de parchetul sablat care se contopeşte cu covoare în culori neutre pentru a crea o atmosferă cozy.

       Tapetul în culori pastelate poate da un plus de farmec locuinţei şi poate îmbrăca tăblia patului pentru a aduce un aer sofisticat unui element central de mobilier. Ferestrele pot fi încadrate de perdele uşoare care să permită pătrunderea luminii, iar decorul poate istorisi o poveste veche prin intermediul valizelor vechi şi cuferelor îmbătrânite de vreme; al fotografiilor alb negru, martore ale timpului trecut; al oglinzilor cu rame aurii sau argintii, uzate de vremea ce-a trecut peste ele; de casete de bijuterii, care păstrează comorile secolelor trecute.

       În stilul vintage franţuzesc, lemnul, element masculin, este dominat de feminitatea dantelei, a broderiilor, a culorilor pastelate, pe când în stilul vintage britanic masculinitatea este mult mai reprezentativă printr-un amestec de hobby-uri, transpuse în obiectele de decor: crose de golf, cizme de călărie, rachete de tenis, chitare, etc. Din varianta british a stilului vintage nu lipsesc accesoriile imprimate cu steagul Marii Britanii, cuferele, piesele din piele şi din lemn masiv.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu