Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Amenajarea băii



       Baia este o încăpere esenţială a casei, deoarece este dedicată igienei, dar şi relaxării. Cei mai mulţi dintre noi privesc baia ca pe o oază de linişte şi relaxare, motiv pentru care amenajarea ei nu este un aspect de neglijat.

Stiluri de amenajare

       În prezent, există trei stiluri principale pentru băi:
-baia modernă cu linii pure si materiale în tendinţe precum ardezia, oţelul, sticla şi marmura. Prezenţa obiectelor sanitare cu forme moderne este indispensabilă.
-baia vintage în culori pastelate, cu mobilier patinat şi linii elegante. Obiectele sanitare ne trimit cu gândul într-o perioadă cuprinsă între anii 1960 şi 1990, robineţii au un aspect vechi, iar căzile de baie cu picioare sunt obiectele-vedetă. În aceste băi îşi are loc naturaleţea prin materiale precum lemnul, piatra, etc.
-baia hi-tech destinată amatorilor de noi tehnologii se evidenţiază prin duşuri cu LED-uri încorporate, robineţi cu senzori, afişaj digital integrat în oglindă, etc.



                                            Stil modern
       




Stil vintage romantic






                                      Stil vintage



             
                                                                                                                      



                            



                                                 Stil hi-tech






       Deşi este important să ştim pentru ce stiluri putem opta, aşa cum am mai precizat în articolele precedente referitoare la amenajarea dormitorului şi sufrageriei, amenajarea băii depinde în totalitate de preferinţele noastre.

Amenajarea unei băi de dimensiuni mici

       Un spaţiu generos destinat băii nu impune probleme de amenajare, însă, de cele mai multe ori, apartamentele nu au băi suficient de mari. În acest caz, putem miza pe câteva trucuri care vor da impresia unui spaţiu mai mare:

-culorile reci (verde, albastru, etc) “măresc” spaţiul

-iluminarea trebuie gândită foarte bine pentru că o încăpere luminoasă va părea întotdeauna mai mare (de exemplu, LED-urile în pardoseală aduc un plus de lumină)

-oglinzile nu trebuie să lipsească, acestea fiind cunoscute pentru “puterea” lor de a mări spaţiul

-mobilierul şi spaţiile de depozitare trebuie să fie funcţionale: mobilier/ etajere suspendate, crearea unui mobilier funcţional sub lavoar, un suport pentru prosoape în spatele uşii, etc.


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu