Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

miercuri, 28 noiembrie 2012

Dressing-ul: visul oricărei femei



       Dressing-ul este încăperea preferată a femeilor. Eu îl asociez cu femeile stilate, care au grijă în permanenţă de imaginea lor, adevărate lady manierate, fashioniste care investesc în propriul lor boutique…acest boutique fiind un dressing amenajat pe gustul lor. Simbolistica dressing-ului o găsesc foarte prezentă în stilul de viaţă al lui Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), una dintre cele patru prietene din “Sex and the City”. Poate că fiecare dintre noi ne-am dori să avem puţin din viaţa personajului: să fim înconjurate de cele mai noi apariţii, să fim pe aceeaşi lungime de undă cu noile trenduri, să avem prietene loiale şi sincere, să scriem în permanenţă despre tot ceea ce ne trece prin minte, etc. Dar lăsând simbolistica la o parte, trebuie luată în considerare latura practică a dressing-ului: independenţa faţă de dormitor (dacă spaţiul este generos), spaţiu suficient de mare şi organizat pentru umeraşe pentru a ne aranja hainele în funcţie de propriile criterii (culori, stiluri, etc), posibilitatea unei organizări minuţioase a accesoriilor, spaţiu suficient pentru aranjarea pantofilor, etc.


       Deşi vorbim despre un dressing, să nu uităm de micile accesorii feminine care pot da spaţiului un aer primitor: lumânări cu arome subtile (care se aprind sub strictă supraveghere), perniţe decorative; corpuri de iluminat alese cu grijă, care completează design-ul încăperii, etc. Un accesoriu feminin şi plin de personalitate poate fi paravanul (afla aici cum il poti confectiona), iar accesoriul indispensabil este oglinda, a cărei design poate să o ridice la rang de obiect-vedetă al încăperii.

       

       Mai jos găsiţi surse de inspiraţie pentru viitorul dumneavoastră dressing.




Un dressing în care spaţiul este utilizat în aşa fel încât fiecare geantă, fiecare pereche de pantofi şi fiecare accesoriu are locul său…ideal pentru persoanele care iubesc organizarea până în cel mai mic detaliu.




Cuvântul de ordine al acestui dressing este glamour. Design-ul ne duce cu gândul la magazinele de lux franţuzeşti…




Din nou glamour...Paleta de culori este caracteristică caselor anilor 1950 de la Hollywood…lipseşte doar paharul de şampanie din cristal.



Un dressing în stil Shabby Chic, un design relaxat, dar nu dezorganizat. O asemena încăpere te transportă în atmosfera magazinelor vintage.






Un dressing inspirat din stilul romantic, cu un candelabru caracteristic din Belle Epoque şi cu mobilier 100% vintage.









Un dressing unisex, care poartă amprenta stilului contemporan. Este ideal pentru un cuplu, deoarece nu prezintă accente feminine sau masculine, ci este creat pentru a fi atât pe placul femeilor, cât şi al bărbaţilor.



Nu putem fi egoiste…şi bărbaţii au nevoie de un dressing. Acesta poartă accentul masculin al stilului Old World…



Şi din nou un spaţiu pentru bărbaţi, însă acesta este în stil Art Deco…dar poate că şi femeilor le-ar plăcea un astfel de design pentru dressing-ul lor. Voi pentru care aţi opta?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu