Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

O afacere inedită în relooking: "La Clinique des Doudous"



        Clinică, fişe ale pacienţilor, simptome şi diagnostice…dar cine sunt pacienţii? În mod neaşteptat, pacienţii sunt jucăriile de pluş ale copiilor. La o primă vedere poate părea amuzant, dar pentru un copil jucăria lui de pluş pe care ştie că o are dintotdeauna este ceva extrem de important. Inconştient, prin intermediul ei, copilul îşi dezvoltă imaginaţia, abilitatea de a interpreta roluri şi îşi revarsă asupra ei afecţiunea. Pe scurt, jucăria de pluş e companionul copilului, deci nu e o jucărie oarecare.

        Aşa cum nici un obiect nu are trai veşnic în perfectă stare, aşa şi jucăria de pluş se deteriorează, se decolorează, se rupe, rămâne fără un ochi, etc. O franţuzoaică a creat "La clinique des doudous" pentru a “trata” jucăriile de pluş suferinde. Pentru a ocupa un pat în cadrul clinicii este nevoie de o poză a pacientului, o descriere a simptomelor şi a circumstanţelor în care s-a petrecut nefericitul accident. Clinica va întocmi o fişă a pacientului şi îl va prelua pe acesta în sistem de urgenţă (copilul nu poate să se despartă pentru prea mult timp de companionul lui) J.

        Spitalizarea are un preţ şi aici intervine ideea de afacere. Orice intervenţie “chirurgicală”, indiferent de complexitate, costă 30 de euro. Cu acest tarif, deloc de neglijat, copilul poate să aibă o jucărie nouă, însă nimeni şi nimic nu-l poate înlocui pe doudou-ul dintotdeauna.

        În concluzie, puţină imaginaţie şi două mâini îndemânatice sunt ingredientele unei afaceri profitabile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu