Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

miercuri, 21 noiembrie 2012

Literele decorative: obiecte de decor originale şi în tendinţe



      Literele decorative reprezintă o nouă tendinţă în materie de design interior, dar mai mult decât atât  reprezintă o modalitate prin care putem aduce un aport de originalitate interiorului nostru. Prin literele decorative putem surprinde o stare sau funcţiunea unei încăperi, putem scrie fraze, maxime sau filosofii de viaţă, toate menite să ofere un aer sofisticat unui dormitor, living, dining, unei băi sau unei bucătării.       Literele decorative se găsesc în diferite mărimi şi forme tocmai pentru a satisface şi cele mai exigente gusturi. Sunt confecţionate dintr-o gamă variată de materiale (lemn, metal, plastic, ardezie, zinc, carton, neon, etc) astfel încât se pot integra în orice tip de decor, indiferent că este vorba de un design în stil contemporan sau o încăpere care aparţine stilului vintage.
       

       Literele decorative ne pot duce cu gândul la diferite teme sau stiluri, ne pot face să călătorim în trecut sau la mii de kilometri distanţă, ne pot evoca hobby-ul pe care îl avem sau sportul pe care l-am iubit în copilărie şi aşa mai departe. De exemplu, literele decorative din metal pot da o tentă industrială bucătăriei; literele din lemn vopsite în culori pastelate pot “îndulci” camera copilului; literele din lemn patinat ne vor transporta în trecut, în stilul vintage al anilor `60-`70; literele din neon ne duc cu gândul la spectacolul luminilor din Las Vegas; cuvântul “bowling” scris cu litere luminoase va face să treacă mai repede săptămâna de fiecare dată când vom traversa sufrageria pentru că ne va aminti de activitatea preferată din week-end; etc. 

Câteva idei pentru un decor original        

       Mi-am permis să selectez câteva cuvinte care se pot integra în designul interior al fiecărei case.


Pentru intrare şi sufragerie: Welcome, Home, Loft, Art, Rock, NY, London, Paris, Las Vegas, Bonheur, Lounge, Bar, Bowling, etc.







Pentru dormitor: Zen, Night, Dream, Bonheur, Cozy, Love, Kiss, etc.









Pentru bucătărie: Cuisine, Kitchen, Café, Choco, Chocolat, 

Capuccino, Cooking, Eat, etc.




Pentru baie: Zen, Douche, Sea, Mer, Bath, Belle, etc.










Pentru birou: Bureau, Think, News, etc. 

Creaţii proprii        

       Cuvintele, materialele şi culorile le va alege fiecare în funcţie de propriile gusturi, însă pentru a vă identifica cu adevărat cu obiectul de decor (litera, cuvântul sau fraza) vă propun să vă alocaţi puţin timp pentru creaţie…literele din lemn sunt foarte uşor de realizat. Pentru început, aveţi nevoie de o placă din lemn (chiar şi OSB) şi de foi de hârtie din care veţi confecţiona şabloanele pentru litere la dimensiunea şi în forma dorită. Apoi cu un creion trasaţi conturul literei pe placa din lemn, pe care o veţi decupa şi o veţi finisa pe margini cu ajutorul unui şmirghel. Aspectul final rămâne la aprecierea dumneavoastră: puteţi lipi pe litera din lemn imprimeuri decupate din hârtie (ziar, motive florale, etc), puteţi opta pentru texturi ale tapetului (vinil, tapet textil, etc), puteţi alege să vopsiţi lemnul în culoarea/ culorile dorite sau îl puteţi patina pentru a obţine aspectul unei piese vechi (vezi aici), etc. 

       Dacă sunteţi băutori de vin nu aruncaţi dopurile din plută. Adunaţi-le şi folosiţi-le ca materie primă pentru creaţia dumneavoastră J.


       Dacă nu sunteţi pregătiţi să vă lansaţi în propriul mini-proiect de creaţie, puteţi apela la specialiştii de la DecoLetters.









4 comentarii:

  1. Buna seara. M-ar interesa cat ar costa sa scriu numele Luca cu astfel de litere. Pot fi colorate? E pt botezul unui bebelus.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara.

    În interiorul articolului poţi găsi link-ul celor de la Deco Letters. Ei te pot ajuta în privinţa costurilor.

    Încearcă să vezi dacă cei de la "Le Cose Animate" nu te pot ajuta cu acelaşi lucru. Ei au şi lădiţe/cufere tare simpatice pt bebeluşi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! si Zoom Decor face litere decorative: pictate manual, orice cuvant, dimensiune, font. http://www.zoomdecor.ro/#contact

    RăspundețiȘtergere