Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 15 noiembrie 2012

Amenajarea dormitorului



       Amenajarea dormitorului depinde de utilizatorii lui: cuplu, copil, adolescent sau un adult singur. Indiferent de utilizator, dormitorul trebuie să fie spaţiu ideal pentru odihnă şi relaxare.

Camera copilului

       Criteriile avute în vedere pentru amenajarea camerei copilului sunt complet diferite de cele care se impun în decorarea dormitorului unui adult. Indiferent dacă este vorba de camera unui băiat sau a unei fetiţe, există o gama foarte variată de decoraţiuni şi posibilităţi nenumărate de amenajare.
     Trebuie să se ţină cont de faptul că încăperea are dublă funcţionalitate: spaţiu pentru odihnă şi loc de joacă. Dacă spaţiul vă permite puteţi delimita cele două funcţionalităţi fie prin culoare, fie printr-un perete separator.
      Copilul trebuie să se regăsească şi să se identifice cu spaţiul. Băieţii vor fi încântaţi de lenjerii de pat sau stickere cu imaginea eroilor preferaţi, steluţe fluorescente, covoare cu masini imprimate sau care să amintească de un teren de fotbal, pat în formă de maşină, vapor sau cort, design-uri care să îi trimită cu gândul la aventură. Fetiţele vor prefera o cameră pentru prinţese roz sau mov, un pat cu baldachin în formă de castel sau caleaşcă, o măsuţă de toaletă, noptiere, imprimeuri florale, fluturaşi, etc.






















Camera adolescentului

       Pentru adolescenţi propria cameră este locul în care se simt cel mai bine, unde se relaxează, citesc, îşi fac temele sau îşi primesc prietenii. Din aceste motive camera adolescentului trebuie să fie în acord cu personalitatea sa.
       Fetele pot amenaja un colţ al încăperii pentru a-şi primi prietenii: o canapea în culori puternice şi o masa joasă sunt ideale. Din camera fetei nu poate lipsi măsuţa de toaletă (în varianta “maturizată”) unde îşi poate păstra trusele şi accesoriile pentru machiaj.
       Băieţii îşi pot pune amprenta personală prin intermediul sportului pe care îl practică: o chitară atârnată pe perete sau un poster supradimensionat cu echipa de fotbal preferată.




































Dormitorul părinţilor

       Există diferite stiluri pentru care se poate opta (minimalist, romantic, old world, retro, modern, etc), însă întotdeauna patul este elementul central. Restul mobilierului trebuie să fie în armonie cu patul, pentru că altfel decalajul dintre stiluri nu va evoca o atmosferă propice dormitorlui.
   Accesoriile (perdele, draperii, covor, veioze, tablouri, etc) vă permit să oferiţi accentele dorite dormitorului, însă nu în exces pentru a nu supraîncărca spaţiul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu