Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 10 aprilie 2015

Amenajarea balconului cu un buget de 500 lei



     Este prima dată când mi-am propus să răspund pe blog unei provocări. Provocarea este lansată de Provident şi constă într-o probă de creativitate şi imaginaţie: cum ne putem amenaja balconul sau terasa cu un buget de 500 lei. Pentru mai multe detalii, găsiţi mai jos clipul campaniei sau la un click distanţă.







     Majoritatea dintre noi locuim la bloc, lucru care presupune, în general, un balcon cu o suprafaţă mică. Ideile pentru amenajarea balcoanele mici sunt mai uşor de adaptat pentru terasele spaţioase, fapt pentru care am să mă rezum la câteva idei de amenajare care presupun suprafeţe reduse. Pentru mine este important ca atmosfera să fie una călduroasă şi relaxantă.

     Solul este primul aspect de care trebuie să ţinem cont. Dacă deja solul dumneavoastră este într-o stare impecabilă, bugetul va fi mai generos pentru mobilier, vegetaţie şi corpuri de iluminat.

     Atunci când aveţi un balcon deschis, solul trebuie să fie în mod obligatoriu antiderapant şi rezistent la intemperii. Puteţi opta pentru diferite materiale precum gazon sintetic, dale din bambus, duşumea pentru exterior din esenţe dure de lemn (în acest caz costurile pot creşte foarte repede), etc. Cea mai bună opţiune o reprezintă gresia porţelanată, care este mult mai rezistentă la îngheţ/dezgheţ decât cea glazurată. Aceasta poate avea aspect de piatră naturală, duşumea, ceramică, etc. Preţurile încep de la 20 lei/mp. 


     La capitolul mobilier nu vă pot propune seturi din ratan, din lemn de teck sau alte materiale scumpe, însă acest lucru nu presupune că trebuie să optaţi pentru scaune şi mese din plastic de proastă calitate. Amenajarea cu un buget redus nu trebuie să fie kitsch.

     Ne putem încadra în buget cu seturi tip camping sau bistro. Puteţi opta şi pentru perne de tip pouf confortabile, originale, realizate din materiale impermeabile şi uşor de întreţinut ; cufere restaurate găsite la bunici în pod sau în pieţele de vechituri ; mobilier cu băncuţe realizate la comandă, care pot servi şi ca spaţiu pentru depozitare. Le puteţi acoperi cu perne confortabile şi colorate.


     Cu puţină îndemânare vă puteţi crea propriul mobilier. Aveţi nevoie de paleţi şi de vopsea. 











     Verdeaţa este un aspect foarte important. Puteţi alege arbuşti mici, plante cu flori, plante aromatice, etc. Puteţi concentra verdeaţa într-o singură parte a balconului folosind ghivece în ton cu atmosfera pe care doriţi să o obţineţi (de exemplu, ghivece luminoase pentru o atmosferă lounge). Vă rog nu luaţi în calcul ghivecele din plastic. Optaţi pentru cele din răchită, zinc, ceramică, etc., suspendate sau amplasate direct pe sol dacă vă permite spaţiul. Puteţi şi să fabricaţi diferite etajere.









     Sursele de lumină contribuie la redarea atmosferei dorite (de exemplu, ghirlandele luminoase dau un aer romantic balconului). Opţiunile sunt infinite. Corpurile de iluminat le puteţi realiza cu puţină îndemânare sau le puteţi cumpăra din magazinele specializate. Creaţi ambianţe diferite cu sporturi, aplici murale, lumânări, etc. 











     Se poate să reamenajăm oaza noastră de relaxare şi cu un buget minim. Primăvara este mai frumoasă când avem un balcon chic, croit pe exigenţele noastre.






Surse foto: 101pallets.com, homemydesign.com, buzzfeed.com, cotemaison.fr, forrent.com, digsdigs.com, pinterest, joytv.gr, kokopelia.pl, lushome.com, mydesiredhome.com, styleroom.se. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu