Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 12 ianuarie 2014

Tendinţe deco 2014



      Încep prin a vă ura un sincer şi călduros "La Mulţi Ani". Anul 2014 să vă aducă tot ceea ce vă doriţi. Totuşi, să vedem ce aduce anul 2014 în materie de tendinţe în design-ul interior. 

      Print-urile ikat (precum cele din imagine) au fost suprautilizate şi au ieşit triumfal din tendinţe. Cărţile s-au utilizat ca obiecte de decor în 2013 (funcţie complet greşită după părerea mea) şi designerii au hotărât să le elimine de pe lista tendinţelor 2014. Designerii le numesc "declaraţia celor care nu citesc". În acest an spunem "NU" pereţilor şi bucătăriilor albe.


        Se spune "NU" pereţiilor albi pentru că se urmăresc amenajările cu note glamour. De exemplu, pereţii negri cu accente metalice dau un aspect chic. Bucătăriile albe sunt considerate acum monotone şi sunt preferate cele care amintesc de culorile pietrelor preţioase accentuate de elemente metalice precum cuprul sau cromul. Suprafeţele preferate sunt cele din malachit, agat sau alte pietre semipreţioase.


       Ca o reacţie la suprautilizarea lemnului în culori închise (precum wenge), lemnul în culori deschise intră în tendinţe pentru a aduce un look fresh interiorului. 



        Draperiile grele nu figurează pe lista tendinţelor în acest an. Acestea sunt înlocuite cu materile care ne duc cu gândul la transparenţă şi prospeţime.

        Turcoazul este considerat a fi culoarea vedetă în 2014. Designerii consideră că îl vom regăsi în tapiţerii, piese de mobilier, tapet, absolut peste tot. Culoarea trebuie să fie intensă şi nu în tonuri pale. 



         Tapiţeriile din păr şi piei de origine animală vor fi foarte folosite în acest an. Designerii consideră că va creşte popularitatea şi alor materiale precum catifeaua, macrameul şi tricotajele.




        Print-urile preferate sunt cele care imită marmura veneţiană. 

        În privinţa exteriorul, designerii spun că vor fi estompate distincţiile între exterior şi interior. Astfel, elementele care le utilizam în interiorul casei (în sufragerie de exemplu) le vom utiliza şi pe terasă. Mobilierul va fi adaptat în aşa fel încât terasă să devină o sufragerie exterioară stilată şi glamour.



        Nuanţele deco preferate de designeri precum Michael Berman sunt "roz quartz, ametist, topaz, olive şi whiskey". Deşi acestea sunt culori care se armonizează uşor, există şi o excepţie în privinţa culorilor preferate. Aceasta este reprezentată de accentele de galben acid, care sunt preferate şi în acest an în design-ul interior.

        Pantone, autoritatea în domeniul culorilor, a stabilit culorile anului în funcţie de ceea ce s-a prezentat pe podiumuri. Astfel, Radiant Orchid este una dintre culorile anului. Mai jos veţi putea descoperi şi alte culori preferate în acest an.




        Care sunt preferinţele voastre dintre cele de mai sus?



Surse: Elle Decor, WSJ, Interiorholic, Elite Crafts Homes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu