Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 13 octombrie 2013

Castel cu parfum de toamnă      În timp ce castelele franţuzeşti sunt asaltate de turişti care le admiră frumuseţea prin intermediul vizitelor ghidate, castelul de Boissimon, construit în secolul al XVI-lea, este un loc atipic, ascuns de ochii curioşilor.      Învăluit într-un văl de ceaţă, faţada sudică a castelului este evidenţiată de turnul hexagonal care face legătură între cele două aripi ale clădirii.
      Sub o ploaie măruntă însoţită de un văl de ceaţă, Chantal şi soţul ei Yves fac cunoştinţă cu viitorul lor domeniu. Aşa cum mărturiseşte proprietara, castelul părea scos dintr-un basm, perfect pentru a reuni întreaga familie: trei fete şi zece nepoţi.
          De la intrarea vopsită în verde pal zărim superba scară din piatră. Canapeaua în stil Louis XVI, descoperită la un târg de vechituri şi retapisată, întăreşte atmosfera de basm. 
        După ce au făcut cunoştinţă cu acest domeniu de basm, Chantal şi Yves dau mână liberă unui arhitect de interior, Jacotte Courtois de Vicose, pentru a îmblânzi volumele şi a permite luminii să scalde interiorul. Timp de 3 ani, acesta mobilizează o echipă de 15 artizani pentru a renova castelul respectând istoria locului în acelaşi timp.
        În fiecare încăpere se impun alegeri inedite, acesta fiind şi cazul bucătăriei. Aceasta este amenajată în pivniţă, Chantal dorindu-şi o bucătărie cu loc pentru servirea mesei, care să fie deschisă spre curtea interioară. Încăperea a fost restructurată de una dintre fiicele proprietarilor, Alexa Faguet, arhitect de meserie. Aceasta şi-a imaginat bucătăria ca pe un omagiu adus naturalului, fapt pentru care a ales şi impozanta masă din stejar brut.         Încă de la intrare am observat că materialele se declină sub diferite forme. Sufrageria nu face excepţie din acest punct de vedere. Lumina traversează încăperea ghidată de culorile neutre mate, canapeaua din velur gri taupe aduce delicateţe spaţiului, accentele din lemn aurit trezesc la viaţă interiorul, iar candelabrul somptuos aduce un plus de eleganţă.         Dining se evidenţiază prin nobleţea dată de înălţimea plafonului şi solul din lemn de pin brut. Aici atmosfera evocată este desprinsă din sfârşitul secolului al XVIII-lea. Frescele prezente pe pereţii încăperii se inspiră din peisajele Loarei şi sunt în perfectă armonie cu restul decorului. Scaunele sunt de inspiraţie suedeză, iar sfeşnicele aduse din Toscana aduc o uşoară amprentă de inspiraţie barocă.


         Superba scară interioară pe care aţi zărit-o la intrare duce la camerele pentru oaspeţi din turnul hexagonal. Şi aici arhitectul a urmărit acelaşi decor blând şi delicat.

          Detaliile sunt foarte bine alese şi poziţionate pentru ca proprietarii să se identifice cu locul şi să evoce atmosfera de basm pe care au simţit-o încă de la prima "întâlnire":         


         Mobilierul dublu din baie este extrem de practic.         În această încăpere cu pereţii îmbrăcaţi în tapet, s-a urmărit spiritul boudoir.         Sub bârnele bucătăriei, un pendul suedez Mora, fabricat în secolele XVIII-XIX, subliniză decorul.

             Un trio de vase din lut ars aduse din Yemen decorează pervazul ferestrei.

         Faţada nordică a castelului este maiestuoasă şi rafinată în acelaşi timp. Toamna o scaldă în culorile sale vii.

Foto: Maison Deco

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu