Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 15 martie 2013

Feng Shui: baia



      O baie Feng Shui încurajează purificarea şi refacerea şi este locul ideal pentru momentele de răsfăţ şi relaxare. Baia trebuie să fie bine aerisită, luminoasă şi colorată în tonuri potrivite. Aici plantele verzi sunt ideale deoarece purifică aerul, aduc vitalitate şi prospeţime, iar imaginile care ne sugerează peisaje din natură contribuie la procesul de reîntinerire.


      Transformaţi duşul sau baia de zi cu zi într-un ritual de curăţare, relaxare şi purificare. Acest ritual trebuie să se concentreze pe ideea conform căreia spălaţi tot ce e vechi pentru a face loc tuturor lucrurilor noi pe care le doriţi în viaţa voastră. Pare a fi o idee simplistă, însă ne ajută să ne eliberăm de tot ceea ce este negativ pentru a deveni mai pozitivi.

Baia nu este un loc potrivit în care să atârnăm imagini cu prietenii sau membrii familiei, ori care să aibă legătură cu pasiunile sau munca noastră. Este ideal ca, din punct de vedere vizual, baia să fie separată de dormitor.



Cum alegem culoarea potrivită în baie?

      Două lucruri importante trebuie luate în considerare atunci când alegem culoarea băii. În primul rând, trebuie să verificăm locaţia băii pe harta bagua. De exemplu, dacă baia noastră se regăseşte în zona faimei şi a recunoaşterii, atunci ar fi indicat să includem roşu în amenajarea acestui spaţiu. În al doilea rând, trebuie să avem in vedere culorile Feng Shui benefice în mod deosebit în acest spaţiu: albastru şi verde. Albastrul reprezintă apa care curăţă şi purifică, în timp ce verdele reprezintă viaţa şi noile începuturi. Albul ar fi o altă alegere inspirată deoarece simbolizează puritatea şi curăţenia. Aici puteţi afla mai multe despre culorile şi elementele Feng Shui.


































Pentru o baie Feng Shui trebuie să mai ţinem cont de următoarele:

-Pe lângă semnificaţiile cunoscute ale apei, aceasta simbolizează şi banii. În casă sunt recomandate fântânile cu apă decorative pentru sporirea circulării prosperităţii, însă în baie lucrurile stau diferit având în vedere că apa curge pe canalul de scurgere şi de fiecare dată când tragem apa la toaletă, deci se risipeşte. Specialiştii Feng Shui spun că pentru a diminua pierderea de energie şi cea financiară este indicat ca uşa băii să fie mereu închisă, precum şi capacul de la toaletă.

-Din aceleaşi motive amintite mai sus, specialiştii recomandă ca toaletă să se facă cât mai puţin remarcată. De fapt, soluţia ideală presupune ca toaleta să fie complet separată de restul băii (printr-un perete, o uşă, orice alt lucru care o poate masca). Dacă toaleta este în acelaşi spaţiu cu lavoarul şi duşul/ cada, atunci se recomandă ca aceasta să fie cât mai departe de uşă sau, cel puţin, nu în linie directă cu aceasta.


-Oglinzile sunt în topul recomandărilor pentru acest spaţiu, însă ar fi ideal ca toaleta să nu se reflecte în acestea.

-Mai sus am spus că baia trebuie să fie cât mai aeristă, dar ce facem atunci când aceasta nu este prevăzută cu geam având în vedere că specialiştii ne recomandă ca uşa să rămână mereu închisă? Aceiaşi specialişti ne sfătuiesc să deschidem uşa preţ de câteva minute după ce facem duş/ baie pentru a putea aerisi spaţiul, însă capacul de la toaletă nu trebuie ridicat.

-Pentru a potenţa elementul apă caracteristic băii adaugaţi elemente din lemn în interiorul acesteia.


-Nu uitaţi să păstraţi baia mereu curată, organizată, odorizată cu parfumul preferat şi, eventual, accesorizată cu lumânări şi/ sau flori/ plante.


































Surse: feng-shui-and-beyond.com; mindbodygreen.com; bathroom-design-ideas.com; yupiu.com; kenlauher.com; pinterest.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu