Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

marți, 11 decembrie 2012

Decorarea mesei de Crăciun       Zilele acestea suntem în febra pregătirilor pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie perfectă. Poate că aceste zile sunt cele mai agitate din an: ne ocupăm de curăţenie, gândim cele mai savuroase reţete, alergăm după cadourile ideale, ne împodobim casa, bradul şi grădina. Lista noastră de responsabilităţi trebuie să includă şi decorarea mesei de Crăciun. Acest aspect nu trebuie lăsat la voia întâmplării tocmai pentru că reuneşte familia şi are menirea de a evoca o parte din farmecul Crăciunului. Aşa cum ne pregătim să punem pe masă cele mai apetisante mâncăruri, tot aşa trebuie să ne gândim că vizualul reprezintă 50% din reuşita mesei din seara de Crăciun.

       Aranjarea mesei trebuie să se axeze pe emoţia pe care vreţi să o transmiteţi celor dragi prin culoare, veselă şi decoraţiuni. Încercaţi să stabiliţi un punct de legătură între decorarea mesei şi celelalte decoraţiuni din casă. Mai jos găsiţi câteva idei din care vă puteţi inspira pentru a decora masa dumneavoastră de Crăciun.


       Roşu este culoarea-vedetă a sărbătorilor de iarnă. Se încadrează în spiritul tradiţional şi ne transmite căldura Crăciunului. Asortaţi roşul cu albul pur al zăpezii şi accentele metalice care se pot regăsi în decoraţiuni sau veselă.


Centrul mesei poate fi o decoraţiune formată din cadouri pentru cei dragi atâta timp cât ele nu sunt foarte voluminoase. Puteţi proiecta imaginea bradului prin intermediul lor.
Nu vă feriţi să folosiţi faţa de masă a bunicii pe o masă rustică din lemn. Motivele tradiţionale pot să impresioneze în special atunci când aveţi invitaţi care fac parte dintr-o altă cultură.
Aranjaţi serveţelele în aşa fel încât masa dumneavoastră să denote rafinament şi eleganţă. Puteţi folosi inele pentru serveţele sau le puteţi confecţiona din conuri, globuri mici sau le puteţi prinde cu panglică sub forma unei fundiţe.

       
       Mesele monocolore pot fi foarte elegante şi originale în acelaşi timp. Lăsaţi-vă purtate de magia fulgilor de nea şi de farmecul stilului scandinav. În acest caz, albul pur este ideal pentru decorarea mesei de Crăciun.Pe o masă decorată preponderent în alb, verdele crenguţelor de brad va deveni mult mai intens, iar tacâmurile păstrate pentru ocazii speciale vor dobândi statutul de piese-vedetă.       

       Dacă vă tentează ideea să optaţi pentru culori nonconformiste, optaţi pentru turcoaz, albastru, mov sau negru cu diferite accente metalice. 


În imaginea alăturată nonconformismul este la loc de rendez-vous J.  
Auriul aduce o notă glamour decorului. 

              

       Decorarea mesei de Crăciun se poate încadra în diferite stiluri în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Stilul oriental se poate reflecta printr-o veselă de tip marocan şi prin culoare. Nu ezitaţi să combinaţi farfurii de diferite culori.
O masă în stil baroc nu trebuie să aibă ca şi culoare principală negrul, ci se poate evidenţia prin sfeşnice grandioase, precum şi veselă sau tacâmuri în acelaşi ton.Stil vintage...

O combinaţie între stilul rustic şi cel contemporan
 Stil rustic cu accente vintage…un cadru rupt parcă din inima munţilor Scandinaviei.Stilul rustic se poate reflecta printr-o veselă din lemn, iar latura lui festivă poate fi evocată de paharele din cristal.        Copiii pot avea masa lor separat de cea a adulţilor. Decorul trebuie să fie în funcţie de imaginea lor…veselă şi jucăuşă. 


      Am reuşit să vă inspir pentru decorarea mesei de Crăciun J


Surse foto: Notre Deco; deco.fr; Femina; digsdigs.com; decoist.com; Maison et Demeure; Southern Living; Deco Plurielles; House to Home; Homelife. 


Un comentariu:

  1. E foarte folositor. Eu l.am luat pentru un portofoliu la tehnologie si chiar daca l.am luat de pe net profa a spus ca ne va ajuna f. mult . A mai spus ca cei care au acest cont se descurca de minune !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    P.S. Sa continuati tot asa.


    Ma numesc Bianca apropo>>>.!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere