Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 5 noiembrie 2015

Tips & Tricks #4: Ramele foto/pt oglinzi/tablouri


     Am povestit despre dispunerea fotografiilor, dar nu am acordat o prea mare importanţă ramelor. Agăţate pe perete sau puse pe o etajeră, ramele vă subliniază creativitatea. Alegeţi-le pe cele care rezonează cu personalitatea voastră.

     Puteţi confecţiona rame în funcţie de pasiunea pe care o aveţi.  Primul pas, în oricare dintre cazuri, este să cumpăraţi o ramă simplă, plată, din lemn.

Rame pentru filatelişti: aplicaţi un strat de adeziv pe întreaga ramă. Dispuneţi pe întreaga suprafaţă timbre în aşa fel încât să acoperiţi lemnul. După ce suprafaţa este uscată, aplicaţi un strat de lac. Iubitorii de vinuri pot înlocui timbrele cu etichetele sticlelor de vin.


Pentru colecţionarii de capace :  puteţi  vopsi lemnul în culoarea preferată cu vopsea acrilică. Cu ajutorul unei pensule, aplicaţi un strat de adeziv pe partea interioară a capacelor şi aranjaţi-le pe cadru după bunul plac.


Rame pentru « scrabofili » : nu ezitaţi să mergeţi în pieţele de vechituri în căutarea unui Scrable vechi din lemn. Alegeţi literele încât să formaţi o frază pe care să o dispuneţi de jur împrejurul ramei. Folosiţi un adeziv special pentru a lipi literele pe cadru.


Rame pentru melomani : optaţi pentru rame late pe care să lipiţi partituri muzicale. Acoperiţi întreaga rama. Lasaţi rama să se usuce, după care aplicaţi un strat de lac transparent. Puteţi folosi şi alt suport din hârtie : reviste, ziare, benzi desenate, hărţi, etc. Aici găsiţi mai multe idei cum să utilizaţi hărţile ca obiecte de decor originale.
 Rame cu stil

Indiferent de stilul pe care îl preferaţi, alegeţi rame din lemn în tonuri deschise.  Înainte de decorarea ramei, puteţi lăsa lemnul brut sau îl puteţi vopsi cu vopsea acrilică.

Stil nautic : aplicaţi un strat de adeziv şi presăraţi nisip. Lăsaţi să se usuce şi apoi înlăturaţi surplusul cu ajutorul unei pensule foarte moi.
sau
Curăţaţi scoici adunate din ultima vacanţă la mare. Aplicaţi un strat de adeziv pe partea interioară a acestora şi lipiţi-le pe ramă. Într-un articol precedent, vă dădeam câteva idei de decor care au scoicile ca material principal.Stil ecologic : adunaţi ramuri subţiri şi lăsaţi-le la uscat câteva zile. Tăiaţi-le la dimensiunile ramei şi aplicaţi pe fiecare ramură un strat de lac transparent. Lăsaţi-le din nou la uscat. Adunaţi-le în mănunchiuri mici pe care să le legaţi cu paie. Aplicaţi un adeziv puternic pe rame şi dispuneţi mănunchiurile. Lăsaţi să se usuce bine înainte să manipulaţi rama.
sau
Adunaţi crenguţe de brad verzi. Îndepărtaţi ramurile încât să rămâneţi doar cu acele. Aplicaţi adeziv pe ramă şi dispuneţi acele de brad cu ajutorul unei pensete. Lăsaţi rama să se usuce şi aplicaţi apoi un strat de lac.
sau
Cumpăraţi sfoară naturală. Aplicaţi adeziv pe întreaga ramă şi îmbrăcaţi-o în totalitate în sfoară.


Stil etnic : aplicaţi adeziv pe bordura interioară a ramei. Cu ajutorul unei pensete, lipiţi boabe de cafea una câte una. Repetaţi procedeul şi în exteriorul ramei. Puteţi înlocui boabele de cafea cu batoane de scorţişoară sau cu bucăţi de anason stelat.

Surse foto: Etsy, Buzzfeed, The Life of Compulsive Crafter.blogspot.com; Pinterest, Decozilla, Hative, Handmade-Ideas. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu