Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

marți, 13 octombrie 2015

Dispunerea fotografiilor
     Fotografiile sunt bunuri preţioase pe care le afişăm cu mândrie pe pereţii casei. A trecut vremea ramelor foto mici şi modeste uitate pe colţul unei etajere. Astăzi fotografiile ocupă pereţii casei, organizate după o geometrie bine gândită.

     Dacă urmaţi câteva sfaturi simple, dispunerea fotografiilor va avea efectul decorativ pe care vi-l doriţi :

1. Utilizaţi fotografii de mărimi diferite

Puteţi alege rame identice sau de grosimi diferite, care să se asemene ca stil. Daţi întregului ansamblu mişcare vizuală prin dispunerea fotografiilor de mărimi diferite.


2. Rame pe verticală

Dacă aveţi un perete îngust, alegeţi să dispuneţi fotografiile formând o linie verticală. Aceasta va da impresia de alungire a peretului. În acest caz, încercaţi să păstraţi o geometrie perfectă : rame identice, fotografii de aceleaşi mărimi în alb-negru sau color, etc.  De exemplu, dispuneţi portretele celor dragi.3. Fotografii pe orizontală

Locul ideal pentru dispunerea fotografiilor pe orizontală este deasupra canapelei. Puteţi renunţa la ramele clasice şi imprima fotografiile pe pânză.


4. Transformaţi holul sau casa scării în galerie

Este un loc de trecere, potrivit pentru prezentarea membrilor familiei. Dacă alegeţi să dispuneţi fotografiile în hol, respectaţi efectul oglindă : ramele să fie faţă în faţă, identice, poziţionate la aceeaşi înălţime şi cu spaţiu egal între ele. Pentru ca simetria să fie perfectă fotografiile trebuie să fie de aceleaşi dimensiuni, alb-negru sau color, etc.
Holurile foarte lungi şi înguste pot deveni dinamice cu rame de diferite forme şi culori. Pentru a obţine un haos organizat, puteţi trasa linii în partea superioară şi inferioară a peretului  pentru a obţine o bandă orizontală. Puteţi dispune forografiile în interiorul acesteia.
Dacă nu vă plac spaţiile prea ordonate, pe casa scării daţi frâu liber imaginaţiei şi dispuneţi fotografiile în mod aleatoriu, după bunul plac.
5. Ieşiţi din tipare

Cei mai puţini convenţionali pot să se joace cu rame de mărimi diferite, dar care aparţin aceluiaşi stil pentru a păstra o linie armonioasă. Încercaţi o dispunerea asemenea unui puzzle.


6. Adăugaţi citate

Alegeţi un citat care să va reprezinte. Dispuneţi fotografiile în jurul acestuia. Alegeţi imagini care să aibă legătură cu citatul respectiv.
7. Realizaţi forme geometrice

Dispuneţi fotografiile astfel încât să obţineţi un pătrat, un dreptunghi, un hexagon, etc. Aveţi grijă la conturul formei geometrice. Lăsaţi puţin spaţiu între rame pentru ca forma geometrică să fie aparentă.


8. Fotografiile pe etajere

În tendinţele actuale, etajerele cu margini proeminente sunt din ce în ce mai utilizate pentru afişarea fotografiilor. Sunt practice deoarece ansamblul poate suferi modificări de câte ori ne dorim fără ca pereţii să aibă de suferit.
Alegeţi câte etajere vreţi, dar aveţi grijă să nu supraîncărcaţi spaţiul. De exemplu, puteţi opta pentru etajere de mărimi diferite pentru a obţine o piramidă sau puteţi intercala printre fotografii alte obiecte decorative, cărţi, vaze, etc.


9. Un avizier la voi acasă

Dacă până acum foloseaţi avizierul cu suport din plută pentru a agăţa desenele copiilor, lista de cumpărături, bileţele pentru cei dragi, de ce să nu-l folosiţi şi pentru fotografii ?


10. Pe un perete întreg

Puteţi îmbrăca un perete întreg cu fotografiile celor dragi, însă, în acest caz, restul decorului trebuie să fie minimalist pentru a nu supraîncărca încăperea.
11. Washi tape şi  masking tape

Tot în tendinţe este fixarea fotografiilor cu washi tape. Se găsesc în nenumărate culori, modele, dimensiuni, etc.


12. Mizaţi pe stilul eclectic

Combinaţi poze de familie cu cele ale celebrităţilor preferate, chiar şi cu imagini din reviste. Dacă nu aveţi multe fotografii sau, pur şi simplu, vreţi să limitaţi numărul lor, dispuneţi-le printre alte elemente decorative agăţate pe perete : oglinzi, tablouri, trofee, gravuri, etc. 

Surse: Houzz.fr; DigsDigs; Pinterest; Buzzfeed; MoreLikeHome.net; Top Inspired

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu