Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 11 august 2013

Organizarea locuinţei şi spaţiile de depozitare


     Cu toţii ştim cât sunt de importante spaţiile de depozitare. Fără ele, locuinţa noastră nu poate fi funcţională. Totuşi, aspectul funcţional al casei trebuie să fie în acord cu cel estetic, fapt pentru care nu putem depozita obiectele acumulate oriunde şi oricum. Mai jos veţi găsi câteva idei pentru depozitarea, pentru organizarea fiecarea încăperi în parte.

     Primul loc care trebuie să fie organizat în mod obligatoriu este intrarea. Personal, sunt complet împotriva pantofilor înşiraţi în hol şi a multitudinii de haine agăţate. Îmi dau impresia de dezordine şi sunt convinsă că mulţi dintre invitaţii care ne calcă pragul văd lucrurile în acelaşi mod.









     Dacă facem câţiva paşi, în cazul în care locuim la casă, cel mai probabil vom da peste scara interioară. Aceasta este pricipalul punct care poate ascunde spaţii de depozitare. Spun că poate ascunde, deoarece nu sunt adepta spaţiilor de depozitare "la vedere": rafturi, bare, etc. Scara interioară o putem utiliza în nenumărate moduri dacă ne dorim să o folosim pe post de spaţiu de depozitare. Putem să ne ascundem obiectele acumulate inclusiv în interiorul treptelor. "La vedere" putem construi o bibliotecă sau ne putem afişa colecţia de vinuri.








     Bucătăria aş numi-o încăperea sensibilă, deoarece aici acumulăm extrem de multe ustensile, oale, recipiente, etc. Aici aspectul funcţional este capital. Orice colţişor trebuie exploatat.








     Baia poate ascunde şi ea spaţii inteligente de depozitare pentru cosmetice, hârtie igienică, etc.






     Dormitorul poate ascunde spaţii de depozitare sub pat, în interiorul tăbliei patului sau chiar şi în podea.







     Nu am pomenit nimic despre spaţiile de depozitare pentru haine, pantofi, etc.,deoarece consider că este ideal să avem un dressing cât de mic. Sunt sigură că vă gândiţi că vă este imposibil să îl aveţi într-un apartament cu două camere, însă ce spuneţi dacă clasica debara o transformaţi în dressing? Partea de sus se poate utiliza pentru haine şi pantofi, iar în partea de jos puteţi pune aspiratorul şi alte obiecte asemănătoare. Tot în partea de jos puteţi pune lucrurile de mici dimensiuni în lădiţe pe care să le etichetaţi ca să vă fie mai uşor atunci când le căutaţi.






     Dacă aveţi o încăpere cu funcţia de birou, atunci rafturile, lădiţele şi sertarele sunt binevenite. Aici e foarte important să ştim să ne organizăm, dar şi cum să amplasăm spaţiile de depozitare. Nu vă recomand să le amplasaţi în raza vizuală pentru că vă pot distrage atenţia atunci când munciţi.






     Probabil vă întrebaţi de ce nu am adus aminte de sufragerie. Aici nu v-aş recomanda spaţii de depozitare foarte vizibile. Câteva spaţii de depozitare discrete ar fi: în interiorul canapelelor prevăzute cu ladă de depozitare, în interiorul fotoliilor de acelaşi tip sau în interiorul măsuţelor de cafea. Cuferele care ţin loc de măsuţă servesc şi pentru depozitare.

     Aş îndrăzni să spun că sigurele spaţii de depozitare care au "dreptul" să fie la vedere sunt bibliotecile.







     Dacă sunteţi adepţi ai interioarelor moderne şi colorate, mobila modulară este o soluţie atât estetică, cât şi funcţională.




     Totuşi, cred că locul cel mai interesant în care ne putem depozita obiectele este podeaua.





     Care sunt "trucurile" voastre pentru depozitare şi obiectele preferate pentru organizare (rafturi, dulapuri, sertare, lăzi, etc.)?




Sursa: DigsDigs.com; Decoist.com; Archiproducts.com; Homedit.com.

2 comentarii:

  1. depozitare sub pat?

    unde ai pierdut principiile feng-shui-ului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La o lectura mai profunda/atenta v-ati fi dat seama ca cele doua postari trateaza subiecte diferite. Nu am afirmat niciodata ca eu m-as ghida 100% dupa principiile Feng Shui sau ca blogul ar trata si urmari doar aceasta tema.

      Ștergere