Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

miercuri, 3 aprilie 2013

Idei DIY din dopuri de plută



      Trăim într-o societate de consum şi nu suntem conştienţi de faptul că resursele sunt limitate. O posibilă soluţie ar fi upcycling-ul, ideea conform căreia fiecare obiect poate avea o a doua viaţă, fiecare deşeu poate fi reciclat şi transformat pentru a deveni un obiect decorativ aparte. Ca o curiozitate legată de acest subiect, vreau să vă prezint două cifre semnificative: 1 şi 94. Mai exact, în România se reciclează 1% din deşeurile care se produc, pe când belgienii reciclează 94% dintre acestea.

      Poate că sunt deşeuri pe care le considerăm imposibil de reciclat sau de transformat. Vreau să vă împărtăşesc câteva proiecte de tip DIY (Do-It-Yourself) foarte interesante, la baza cărora stau dopurile de plută. Acele dopuri pe care avem obiceiul de a le arunca de fiecare dată când desfacem o sticlă de vin sau de şampanie.


1. Suporturi pentru lumânări





























2. Litere decorative- se pot realiza pe suport din lemn, din carton sau, pur şi simplu, dopurile se pot lipi între ele. Dacă sunteţi amatori de vin roşu, culoarea va da un plus literelor voastre.





























3. Elemente decorative pe perete- poate fi o inimă în dormitor, de exemplu, sau nişte pahare de vin confecţionate din dopuri care provin de la sticle de vin alb şi roşu pentru o cromatică diferită. Ideale de agăţat în dining sau în bucătărie.



























4. Corpuri decorative suspendate 



























5. Alte suporturi- pot fi suporturi pentru sticlele de vin cărora le putem asorta nişte suporturi pentru pahare; suporturi pentru bijuterii încadrate de rame chic; suporturi pentru cardurile de masă în care putem pune numele invitaţiilor, numărul mesei, meniul, atunci când optăm pentru acest tip de decor la o nuntă, aniversare, masă festivă, etc.; fructieră şi idei cred că ar mai fi J.










































6. Un altfel de mozaic- două idei la fel de simpatice ar fi tapetarea peretelui din bucătărie şi crearea unei table care să ne folosească pe post de reminder la birou. Pentru un aspect vintage şi pentru a fi 100% în spiritul upcycling, tabla din dopuri de plută poate fi încadrată de rama veche a unei ferestre. Pentru un aspect învechit putem patina lemnul. Află aici cum.









































7. Covoraş în baie- cine a avut această idee, trebuie să fie adept al upcycling-ului într-o proporţie foarte mare, având în vedere că perdeaua de la duş este confecţionată din rafie.




8. Bonus pentru iubitorii de şampanie- un scaun în miniatură J.



      Care idee este preferata voastră?



      Mi-am propus să realizez şi eu un mic proiect din dopuri de plută. De îndată ce va fi gata, am să îl împărtăşesc cu voi. Până atunci vă dau un mic indiciu: proiectul la care m-am gândit nu are legătură cu ideile prezentate mai sus J.
      Dacă şi voi aveţi proiecte asemănătoare sau dacă vă propuneţi să realizaţi unul, vă aştept cu drag pe pagina de facebook unde ni-l puteţi împărtăşi.







Surse foto: addicted2decorating.com; craftcuts.com; dailydanny.com; etsy.com; pinterest.com; fashiondivadesign.com; indulgy.com; instructables.com; mom4real.com; moxandfodder.com; stylemepretty.com.

4 comentarii:

  1. Sipatice ideile dar trebuie sa fii atent cu desfaci dopurile ca sa arate cat de cat estetic, nu ca mine care le cam maltratez.
    Cea mai tare este scaunul, mi-a trebuit ceva timp sa imi dau seama ca este in miniatura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt viitorul proiect am adunat dopuri de la "profesionisti", care lucreaza intr-un restaurant. Asa am garantia ca dopurile nu sunt "masacrate" :).

      Ștergere
    2. Sunt și de cumparat dopuri în cantități mai industriale, dacă doresti sa faci un proiect mai mare.

      Ștergere
    3. Ideea este sa recuperam cat se poate, nu sa achizitionam :). La restaurante, cafenele, etc. se arunca dopurile asa ca ma indoiesc ca i-ar costa ceva sa le adune :)...Daca avem si co cunostinta care lucreaza in domeniu e rezolvata problema :).

      Ștergere