Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 17 februarie 2013

Feng Shui: sufrageria



      O sufragerie conceputa pe principiile Feng Shui nu este greu de realizat. Ea este oarecum o amprentă personală, deoarece ilustrează prin decor personalitatea şi valorile noastre, dar şi relaţia pe care o avem cu ceilalţi, în special cu membrii familiei.



      Sufrageria trebuie sa fie primitoare şi relaxantă, fapt pentru care este recomandat să renunţăm la obiecte care nu au o poveste frumoasă sau care ne amintesc de lucruri neplăcute. Este locul ideal în care putem expune fotografii cu membrii familiei, cu alte persoane sau locuri care ne inspiră. Culoarea nu trebuie să fie o alegere întâmplătoare. Trebuie să ştim ce culoare ne stimulează şi, în acelaşi timp, se pliază pe preferinţele celorlalţi membrii ai familiei. Folosiţi  harta Bagua pentru a amenaja sufrageria perfectă.



      Această încăpere este locul în care interacţionează membrii familiei şi prietenii, fapt pentru care trebuie să fie o “oglindă” a relaţiilor bazate pe armonie şi înţelegere. Acesta este motivul principal pentru care mobila trebuie să fie aşezată în aşa fel încât să faciliteze conversaţia şi să sporească fluxul de energie. Este recomandat ca atunci când stăm aşezaţi să putem vedea uşa, iar spatele să fie protejat.



Pentru sufragerie trebuie să ţinem cont de următoarele:

-Spaţiul trebuie să fie confortabil, relaxant, primitor şi să inspire siguranţă.

-Piesa centrală de mobiliei, de obicei canapeaua, trebuie să aibă vederea spre uşă.


















-Introduceţi în amenajare scaune, fotolii cu mese laterale.

-Asiguraţi-vă că fiecare membru al familiei are un loc confortabil.

-Fiecare element decorativ trebuie să ne mărească energia. Nu supraîncărcaţi spaţiul cu acestea.

-Eliminaţi orice obiect ascuţit/ periculos care poate pune în pericol siguranţa unuia dintre membrii familiei. Sunt recomandate măsuţele rotunde, ovale.

-Nu folosiţi în decorul dumneavoastră plante cu frunze ascuţite.

-Mascaţi televizorul şi celelalte electronice atunci când nu le utilizaţi printr-un mobilier conceput special sau prin huse decorative.

-Incercaţi să faceţi legătura cu exteriorul prin intermediul ferestrelor sau a uşilor din sticlă (să nu fie obstrucţionată priveliştea).


-Folosiţi oglinzi în decorul dumneavoastră, care să reflecte picturile sau cadrul natural exterior. Nu atârnaţi oglinzi care să nu permită reflectarea capetelor (mă refer la creştetul capului) membriilor familiei.

-Nu poziţionaţi canapelele, scaunele, fotoliile sub grinzi (acolo unde acestea există). Grinzile pot fi opresive, deci, dacă au o culoare închisă este recomandat să fie vopsite într-o culoare mai deschisă sau chiar în culoarea tavanului.  


















Surse: feng-shui-and-beyond.com; feng-shui-vibes.com; living-room-a.com.

2 comentarii:

  1. ce culoare ar trebui? avem alb cu crem deschis

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu consider ca trebuie o cromatica anume, ci una care sa fie pe placul tuturor membrilor familiei, care sa va reprezinte si sa va relaxeze. Personal, consider ca sunt ideale culorile blande (inclusiv alb si crem) si nu m-as da in laturi de la accentele de culoare.

      Ștergere