Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

vineri, 15 februarie 2013

Feng Shui: uşa şi holul de la intrare



       În Feng Shui uşa şi holul de la intrare au un rol foarte important. Uşa principală reprezintă “gura lui chi”, adică locul prin care energia pozitivă intră în casă. Holul oferă o primă impresie celor care ne calcă pragul, dă energie întregii case, dar şi vieţii noastre de zi cu zi. Din aceste motive, trebuie să ne asigurăm că intrarea casei noastre este frumos amenajată şi primitoare. Ea trebuie să reflecte dorinţa noastră de a ne deschide şi de a primi oameni de ajutor, experienţe şi oportunităţi în viaţa noastră.

       Trebuie să ne asigurăm că cromatica de la intrare ne inspiră vitalitate şi dinamism, decorul trebuie să ne dea energie şi nu să ne inducă o stare de nervozitate sau de frustrare.





       Când intraţi în casă ce vedeţi prima dată? Specialiştii în domeniu consideră că dacă bucătăria o vedem de la intrare, atunci e posibil să acumulăm kilograme nedorite. Dacă primul contact este cu un perete, atunci este posibil să simţim că ne lovim în permanenţă de diferite greutăţi. Dacă nu ne putem mişca în voie la intrare datorită pantofilor, hainelor sau altor obiecte, atunci este posibil să ne simţim lipsiţi de energie, frustraţi sau într-o continuă stagnare.





Pentru intrare trebuie să ţinem cont de următoarele:

- Aleea până la uşa de la intrare trebuie să fie primitoare.

- Trebuie să ne asigurăm că uşa principală este uşor de găsit.

- In afara uşii sunt recomandate florile şi plantele verzi.



- Spaţiul trebuie să fie aerisit, fără obstacole.

Spaţiul trebuie să fie organizat, să nu aibă obiecte deteriorate sau plăci de gresie, parchet, etc nefixate.

-  In holul de la intrare putem pune flori proaspete în vaze pentru a atrage energia pozitivă.

- Oglinzile nu se poziţionează vis-à-vis cu uşa, ci în lateral.

- Alegeţi culoarea potrivită. De exemplu, roşu atrage energiile pozitive, este o culoare dinamică şi stimulantă.


- Intrarea trebuie să fie scăldată în lumină (artificială şi/ sau naturală).












Surse:feng-shui-and-beyond.com; feng-shui-vibes.com; comfortablehomedesign.com; apartmenttherapy.com; potterybarn.com; fancyhouseroad.com.

5 comentarii:

  1. Foarte interesant blogul tau! Dai sfaturi foarte bune, sper sa tina cat mai multa lume cont de ele :) Spor la scris!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Blogul este inca la inceput, dar am incercat sa il fac sa fie "altceva" fata de ceea ce gasim pe aceeasi tema in blogosfera :). Sper sa il citesti cu placere:)!




      Ștergere
  2. Bun dar daca blocul este construit in asa fel incat cand intri e un perete in fara si in lateral este bucataria deschisa? cum as putea face sa fie bn?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt specialist in Feng Shui, insa iti pot da o parere din informatiile acumulate. Evident ca structura blocului nu se poate modifica. Poti vedea daca peretele din fata este de rezistenta sau nu. Daca se poate inlatura, poti mari spatiul si te poti axa pe o cromatica blanda, relaxanta, pe finisaje impecabile, pe organizarea spatiului, etc.

      Ștergere
  3. Ce facem atunci cand avem baie in fata usii de la intrare?

    RăspundețiȘtergere