Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

sâmbătă, 9 mai 2015

Tips & Tricks #2 : Arta aranjării mesei


     Aranjarea mesei este un aspect important atunci când ne place să ne deschidem uşa casei (şi a sufletului) celor dragi. Mi dor de prânzurile lungi duminica în familie când ne adunam cu toţii la bunica. Pe masă punea tacâmuri de sărbătoare şi faţa de masă cea mai frumoasă. Era felul ei de a aranja masa cu drag pentru cei dragi.


     Astăzi avem atâtea resurse la îndemână care ne permit să personalizăm masa în mod creativ, original sau în stilul preferat. Cine a spus că masa se aranjează în mod deosebit doar când organizăm o petrecere festivă ? !

     Nu e cazul să faceţi prea multe şi să încărcaţi masa. Alegeţi între o veselă frumoasă combinată cu aranjamente florale (să sperăm că nimeni nu e alergic la polen), suporturi pentru cuţite originale aşezate pe o faţă de masă deosebită, lăsaţi în sertar şerveţelele din hârtie şi investiţi în şerveţele din pânză pe care le puteţi plia după bunul plac şi adăuga un inel special pentru ele, etc. 

Foto: Happy Wedd


Foto: Happy Wedd


     Dacă aveţi o familie numeroasă poate preferaţi să îi aranjaţi la masă. Folosiţi carduri de masă originale cu fotografia fiecărui membru al familiei. Foto: via Pinterest


     Vesela nu e obligatoriu să fie la fel (dar ţineţi cont de principiile de bază : culori care să fie în armonie, aceleaşi forme, etc.). Combinaţi mai multe culori sau optaţi pentru veselă albă pe care o puteţi personaliza cu ajutorul vopselelor sau a stickerelor speciale pentru porţelan. În schimb, investiţi în piese care sunt dedicate serviciului la masă (de exemplu, platouri, bol pentru supă, etc.). După ce faceţi eforturi ca să decoraţi masa, oalele trântite pe masă n-ar mai pune decorul la loc de cinste. 


Foto: Maison Deco

Cum vopsim porţelanul?

     În magazinele specializate găsiţi vopsea pentru porţelan. Curăţaţi şi uscaţi vesela. Vărsaţi câteva picături de diluant în vopsea pentru a o face mai fluidă. Utilizaţi pensule subţiri sau chiar chibrituri pentru a desena motive delicate. Lăsaţi să se usuce timp de 24 de ore, iar apoi puneţi vesela pictată la cuptor  la 160˚C timp de 30-35 de minute pentru a fixa vopseaua. 


Ce stil alegem pentru decorarea mesei ?

     Stil nautic: alegeţi o faţă de masa din in, puneţi flori în pahare mici umplute cu nisip şi decoraţi masa cu scoicile păstrate din vacanţele petrecute la mare. Din scoicile mici puteţi face inele pentru şerveţele. Le lipiţi pe panglicile care vor strânge fiecare şerveţel. În două boluri transparente, puneţi apă încât lumânările să plutească la suprafaţa acesteia. 


Foto: Between Naps on the Porch


Foto: Marry XoXo


Foto: Marry XoXo


Foto: Happy Wedd

     Stil baroc: puteţi opta pentru o faţă de masă neagră (deşi barocul nu înseamnă doar elemente de culoare neagră), să presăraţi cristale roşii translucide pe mijlocul mesei şi să prindeţi şerveţelele cu inele aurii. În centrul mesei faceţi loc unui sfeşnic impunător.
Vesela poate să fie simplă, iar paharele cu picior (le puteţi vopsi picioarele în auriu). Sticla de vin nu o lăsaţi pe masă. Optaţi pentru carafe din cristal sau speciale pentru decantarea vinului.      Stil rustic/natur/ecologic : simplitatea este cuvântul cheie şi materialele ecologice stau la baza decorului. 


Foto: ELLE Maison


Foto: ELLE Maison


Foto: via Flickr

     Masa copiilor: trebuie să fie veselă şi colorată. Aş sugera alegerea unei tematici: "picnic", "lumea prinţeselor" (atunci când mesenii sunt doar fetiţe), "spioni în acţiune", etc.


Foto: The Knot Blog


Foto: The Knot Blog


Foto: via Pinterest


Foto: via Pinterest


Foto: via Pinterest

     
     Eticheta spune că masa poate fi aranjată în mod formal sau informal, iar momentul zilei poate dicta şi el dispunerea veselei. Imaginile de mai jos vă pot ajuta. 
Foto: via Pinterest


     Nu ştiu pentru voi, dar pentru mine florile sunt principalele elemente de decor. 


Foto: Pinterest


Foto: Pinterest


Foto: Pinterest


Foto: Happy Wedd


Foto: PinterestNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu