Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 8 februarie 2015

Apartament de 8 mp



     E greu să ne imaginăm cum ar fi să locuim în 8mp. Eu am locuit în 40mp (balcon inclus) şi mă simţeam sufocată. Kitoko Studio a transformat o camera folosită în trecut de personalul domestic într-un apartament (dacă se poate numi apartament) locuibil, unde regăsim toate cele necesare traiului de zi cu zi.

     Totul se ascunde în spatele unor uşi simple, decorate minimalist, care lasă lumina să se joace în voie în spaţiul restrâns.





     Patul se ascunde în colţul din stânga sus. 




     Mai jos, în partea stângă, se ascunde scara, care are dublă funcţionalitate : scară care ajută proprietarul să ajungă în spaţiul pentru dormit şi spaţiu de depozitare/bibliotecă. 




     Lângă scară se află garderoba şi încă un spaţiu de depozitare.





     Puţin mai la dreapta se află masa de care stau agăţâte două scaune.







     La dreapta se ascunde un alt spaţiu de depozitare. 




     În spatele ultimei uşi este baia. Aceasta este echipată cu un duş, o toaletă şi un lavoar prevăzut cu spaţii de depozitare în partea inferioară. Baia este decorată cu mozaic în tonuri de gri şi cu o oglindă de dimensiuni generoase, menită să mărească spaţiul din punct de vedere vizual.






     În faţa ferestrei, apartamentul este prevăzut cu o chicinetă. Chiuveta poate fi ascunsă de un blat pentru a mări spaţiul de lucru. Şi aici regăsim spaţii de depozitare.





     Aş compara acest apartament parizian cu un cuţit elveţian : mic, compact şi, totuşi, plin de funcţionalităţi nebănuite.







     Probabil că cei de la Kitoko Studio au vrut să arate că creativitatea se poate îmbina cu funcţionalitatea atunci când trebuie să amenajeze un spaţiu redus. Totuşi, realitatea pariziană este mult mai tristă. Chiriile se găsesc greu şi sunt foarte scumpe, fapt pentru care proprietarii profită şi de ultimul metru pătrat în pofida legii. Legea spune că un spaţiu se consideră cameră de locuit atunci când are o suprafaţă de 9mp şi o înălţime de 2.20m. Nu ştiu dacă proiectul de mai sus este doar un proiect creativ şi plin de ingeniozitate sau a fost dedicat unui spaţiu utilizat în prezent.

     Totuşi, v-aţi vedea locuind aici?










Sursa: Homedit

2 comentarii:

  1. minunată împărţire a spaţiului, atâta ingeniozitate şi simplitate! foarte frumos! mulţumesc frumos pentru ideile sugerate!

    RăspundețiȘtergere