Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

marți, 28 mai 2013

Amenajarea spaţiilor mici


     Unii suntem norocoşi, alţii mai puţin, unii beneficiază de spaţii generoase, alţii dispun doar de câţiva metri pătraţi. Lucrurile se complică tocmai atunci când trebuie să amenajăm spaţii de 40 mp sau chiar de 15 mp. Chiar dacă ne plac obiectele impozante de mobilier sau culori închise, acestea trebuie evitate când casele noastre se desfăşoară pe o suprafaţă redusă. În aceste cazuri este dificil să avem încăperile de bază (dormitorul, baia, sufrageria, bucătăria, dining-ul) bine delimitate. Şi, totuşi, soluţii există.

    Vreau să vă arăt două amenajări, două exemple care merită luate în calcul atunci când spaţiul dumneavoastră este redus.

     În primul caz, un apartament cu două încăperi a devenit un studio luminos, în care se regăsesc încăperile principale ale unei case. 



     Peretele care, iniţial, delimita cele două încăperi a fost dărâmat pentru ca spaţiul să devină mai generos. O parte din acesta delimitează bucătăria de restul încăperii şi serveşte ca loc pentru servit masa. Materialele folosite pentru sol au şi ele rolul de a delimita bucătăria de sufragerie.



     Între dormitor şi sufragerie solul a fost uşor ridicat pentru a delimita cele două încăperi, dar păstrează ideea de unitate prin parchetul folosit.



     Pentru mai multă intimitate, există o diferenţă de plafon între dormitor şi sufragerie, iar neonul încorporat în plafon marchează "ruptura" dormitorului de sufragerie. Jaluzelele verticale izolează dormitorul de sufragerie, lăsând, totodată, lumina naturală să pătrundă.

     Există mai multe materiale care vă pot ajuta să compartimentaţi spaţiul. Aici găsiţi mai multe idei.



     
     În al doilea caz, este vorba de un studio de numai 15 mp, care se află la mansardă.




     Datorită faptului că se află la masardă, acest studio beneficiază de o înălţime destul de generoasă. Acest avantaj a permis instalarea unui mezanin, unde a fost amenajat dormitorul.

     Baia a fost redimensionată şi amenajată cu spaţii pentru depozitare. Aceasta este închisă printr-o uşă culisantă, care ajută la economisirea spaţiului. 




     Utilizarea optimă a spaţiului a permis conservarea zonelor destinate diferitelor activităţi cotidiene. Instalarea mezaninului a permis chiar amplasarea unei adevărate canapele :). Personal, acele bârne pronunţate nu sunt tocmai pe placul meu, însă s-a dorit crearea ideii de unitate între dormitor şi restul spaţiului.

     Care dintre cele două amenajări e preferata voastră?




Sursa: ducotedechezvous.com

Un comentariu:

  1. Foarte frumos, cu putina imaginatie orice spatiu, oricat de mic ar fi, poate deveni o sursa de confort si relaxare. Evitati culorile inchise, imprimeurile incarcate si prea multe piese de mobilier si decoratiuni, folositi oglinzi, deoarece maresc vizual spatiul si asigurati-va ca incaperea sa fie suficient de luminoasa.
    http://renovarisiamenajari.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere