Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

joi, 30 aprilie 2015

Colţul perfect pentru citit



     Mă bucur să văd că sunt din ce în ce mai mulţi cei care au reluat/descoperit/redescoperit lectura. O evadare din cotidian nu strică, însă pentru ca aceasta să fie completă avem nevoie de un spaţiu special dedicat serilor lungi şi ploioase în care ne pierdem într-o altă lume.
       Dacă vă gândiţi să vă amenajaţi acasă un colţ dedicat cititului, am câteva idei care v-ar putea fi de folos. 

1. Un spaţiu dedicat

     Puteţi amenaja un colţ pentru citit într-un spaţiu « mort », neexploatat al casei. De exemplu, în pod, sub scări, pe un hol suficient de încăpător, etc. Dacă amenajarea trebuie să fie într-una dintre încăperile principale ale casei, încercaţi să delimitaţi spaţiul dedicat cititului de funcţia principală a încăperii utilizând perdele diafane sau draperii, paravane (găsiţi aici câteva idei pentru a confecţiona unul), mobilier modular, etc. Vă puteţi inspira din postarea legată de compartimentarea optimă a spaţiului.









2. Fotoliul/scaunul confortabil


     O carte ne poate absorbi pe durata mai multor ore fapt pentru care poziţia noastră trebuie să fie confortabilă. Aş spune că scaunul sau fotoliul pe care îl alegem este cel mai important element din colţul dedicat cititului. Dacă avem posibilitatea de a ne întinde picioarele, parcă ne-am cufunda printre rândurile cărţii la nesfârşit. Putem alege un scaun simplu (nu ştiu dacă bifăm şi aspectul confort), un fotoliu în stilul preferat, un chaise-longue, o băncuţă sau piese de mobilier pline de fantezie. Stilul trebuie să fie pe placul vostru.








3. Masa

     Ţinând cont tot de aspectul confort, aş recomanda o măsuţă, nu foarte mare, pe lângă fotoliu. Trebuie undeva să lăsăm cartea din mână atunci când vrem să ne odihnim ochii (să tragem un pui de somn J), iar ceaiul fierbinte trebuie să ne fie la îndemână. 








4. Rafturi/spaţii de depozitare pentru cărţi

     Un colţ pentru citit trebuie să fie prevăzut cu rafturi sau spaţii de depozitare dedicate cărţilor. Posibilităţile sunt infinite : biblioteci clasice, proiecte DIY pline de originalitate (nu ne place să avem mobilier ca al vecinului, nu ?), rafturi integrate în fotolii (în plus, economisim spaţiu), mobilă modulară care să despartă două  încăperi, piese statement, etc. Alegerea este variată, dar dependentă de suprafaţa de care dispunem, de stilul preferat şi de buget bineînţeles. 










5. Lumina

     Sursa de lumină nu este un aspect de neglijat. Nu ştiu câţi dintre noi citesc doar când le permite lumina naturală. Din acest motiv, o sursă de lumină artificială este obligatorie : veioză, lampă, spoturi, etc. Orice am alege, trebuie să ţinem cont de intensitatea luminii (nu ar fi indicat să fie obositoare). 




6. Accente personale

     În casa noastră trebuie să ne simţim acasă. Acasă este acolo unde ne regăsim, unde ne identificăm cu obiectele din jurul nostru. Personalizaţi spaţiul dedicat cititului cu fotografii, tablouri cu mesaje sau peisaje, plante, lumânări parfumate, perne confortabile, culori şi print-uri care să vă semene, care să vă sublinieze personalitatea. 











Vouă unde vă place să citiţi ?



Surse foto: essenziale-hd.com; decordots.com; theenchantedhome.blogspot.com; pinterest; sugarandcharm.com; lifeonvirginiastreet.com; bloglovin.com; bhg.com; megbiram.com; refurbished-ideas.com; lushome.com; homeadore.com; housebeautiful.com; popsugar.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu