Citeste articolul original pe: http://facutdemana.com/diverse/cum-sa-ti-optimizezi-blogul-de-pe-blogger-com/#ixzz2Du00HcGt

duminică, 8 decembrie 2013

Idei pentru împachetarea cadourilor de Crăciun



       Se spune că nu ambalajul contează, ci conţinutul. Eu spun că ambalajul ne sporeşte dorinţa de a descoperi ceea ce se află în interiorul său.

     Din magia Crăciunului face parte şi plăcerea de a oferi. Găsim în comerţ nenumărate hârtii de împachetat, sacoşe tematice şi alte mici detalii care se pot adăuga pe ambalaje. Ce ar fi dacă am aduna detaliile, le-am pune cap la cap ca într-o poveste şi am împacheta cadourile într-un mod original, care să aducă strălucirea în ochii celor dragi?

      Am adunat idei numai bune să vă inspire. Vă invit să le descoperiţi mai jos şi să îmi mărturisiţi care e preferata voastră.


Tradiţionalul roşu se regăseşte pe ambalajele cadourilor de Crăciun













Adăugăm detalii naturale




Ne jucăm cu sfori colorate 




Nu ne lăsăm creativitatea să se oprească aici 







Personalizăm ambalajele cu fotografiile familiei




Alegem ambalaje speciale pentru domnii familiei



       Ce idee veţi alege pentru ambalarea cadourilor de Crăciun?



Sursa:  Better Homes and Gardens, Home Bunch, HGTV, Pinterest.

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Sabion - unul dintre cele mai frumoase magazine din lume



      Casa de bijuterii Sabion este un brand 100% românesc, prezent pe piaţă de 15 ani. Nu îmi propun să vobesc la superlativ de această afacere de familie, ci să vă fac cunoscută o imagine dezvoltată în timp, o marcă cu care ar trebui să ne mândrim.

     În general, salut iniţiativele româneşti şi susţin produsele made in Romania. Sabion face parte din propria mea dezvoltare, mi-a oferit şansa de a cunoaşte oameni minunaţi şi m-a iniţiat în minunatul univers la bijuteriilor, pietrelor preţioase, al ceasurilor care derulează secundele în spatele leagănelor de rubine.

      Timpul a făcut ca Sabion să se răspândescă pe întregul teritoriu al României, să ajungă o marcă românească recunoscută şi să fie premiat pentru inovaţie şi design. Unul dintre magazinele Sabion a fost ales cel mai frumos magazin dintr-un centru comercial în cadrul ARE Design Awards găzduit de Association for Retail Environments.



      În 2011, Sabion a obţinut trei premii la ARE Design Awards: premiul pentru inovaţie (acordat pentru pardoseala din inox şi granit negru), premiul pentru expunere (acordat pentru vitrinele din fier forjat care pun la loc de cinste bijuteriile lucrate cu măiestrie) şi premiul cel mare pentru cel mai frumos magazin dintr-un centru comercial. Sabion a concurat cu peste 500 de actori internaţionali din domeniul retail-ului, cu brand-uri cu tradiţie precum Macy's sau Tiffany's.




      Localizate acum pe Calea Victoriei, Galeriile Sabion seamănă mai mult cu o galerie de artă decât cu un magazin de retail. Fiecare bijuterie este aşezată la loc de cinste, în vitrine ale căror rame sunt expresia meşterilor artizani. Lumina pune în valoare strălucirea pietrelor preţioase  prin cei 227 de metri de LED-uri. 

      Design-ul îmbină delicateţea oglinzilor, inovaţia contemporanului cu accentele inspirate din stilurile art nouveau şi baroc.




     Acest brand îşi are rădăcinile în oraşul meu de suflet, în Târgu-Mureş, are un fondator român, promovează şi colaborează cu alţi creatori români. Gianni Lazzaro este designer-ul vedetă, care îşi asociază bijuteriile şi imaginea cu cea a Galeriilor Sabion. Pe numele său adevărat Lazăr Marcovici, Gianni Lazzaro creează adevărate opere de artă.




     Mi-aş dori să vă lăsaţi paşii purtaţi de curiozitate şi să descoperiţi cu propriile voastre simţuri acest univers rupt parcă din cele mai prestigioase reviste.



  
      Bijuteriile Sabion le puteţi admira în această galerie de artă de aproximativ 100 mp de pe Calea Victoriei sau pe site-ul companiei.





       Din exterior, magazinul pare a fi un tablou a cărui pânză se joacă cu culorile, cu formele, cu texturile şi materialele. Este un tablou cu rame clasice şi cu o permanentă dorinţă de mişcare.




     Oare anul acesta moşul îşi va umple sacul în Galeriile Sabion :)? 



Surse: Are Design Awards, Sabion.

duminică, 10 noiembrie 2013

DIY: Suporturi pentru lumânări



       Îmi plac lumânările. Îmi place atmosfera care o creează şi parfumurile îmbietoare pe care le emană. 
      Veţi spune că găsiţi suficiente suporturi pentru lumânări în comerţ şi timpul nu vă ajunge pentru proiectele de tip DIY. Aş îndrăzni să vă contrazic şi chiar să vă conving cu proiectele de mai jos.
       Lăsaţi imaginaţia să vă ghideze şi îndrazniţi să creaţi suporturi originale cu obiectele pe care le aveţi zi de zi la îndemână. Vă invit să vă inspiraţi :)!



      Paharele care le aveţi prin casă devin suporturi rafinate pentru lumânări. 



       Pentru un decor sobru şi elegant, luaţi şase cupe de şampanie şi construiţi o piramidă. Umpleţi fiecare cupă cu apă până la jumătate şi  alegeţi lumânările potrivite care să plutească. Un DIY simplu, practic şi cu efect garantat.



       Paharele de vin sunt şi ele o opţiune. Le întoarceţi cu gura în jos şi "ascundeţi" puţină culoare în interiorul lor. Globurile mici ar fi o opţiune având în vedere că sărbătoarea Crăciunului ne bate la uşă. Lumânarea o aşezaţi la loc de cinste. 





       Alegeţi pahare de vin, scoici şi nisip fin pentru inspiraţie marină.

       Nu ştiu dacă vă mai aduceţi aminte suportul realizat de mine anul trecut în preajma Crăciunului. Puteţi să îl revedeţi aici.



       Pentru a aduce o notă elegantă decorului, alegeţi suporturi pentru ouă pe care să le vopsiţi în culoarea potrivită interiorului vostru. Lipiţi apoi suporturile între ele şi picuraţi puţină ceară pentru a fixa lumânarea. Interesant, nu?

       


       Pentru mai multă culoarea puteţi opta pentru suporturi simple din sticlă pe care să le îmbrăcaţi în washi tape. 


       Ceşcuţele de cafea ale bunicii pot deveni suporturi vintage pentru lumânări. Creaţi-vă lumânările vintage de la A la Z :).



       Mai multă inspiraţie găsiţi pe pagina de Facebook.


       V-am convins :)? Pe care îl veţi realiza?



Sursa: Marie Claire Maison, Craft Ideas.info, Style Motivation.com.

duminică, 13 octombrie 2013

Castel cu parfum de toamnă



      În timp ce castelele franţuzeşti sunt asaltate de turişti care le admiră frumuseţea prin intermediul vizitelor ghidate, castelul de Boissimon, construit în secolul al XVI-lea, este un loc atipic, ascuns de ochii curioşilor.



      Învăluit într-un văl de ceaţă, faţada sudică a castelului este evidenţiată de turnul hexagonal care face legătură între cele două aripi ale clădirii.




      Sub o ploaie măruntă însoţită de un văl de ceaţă, Chantal şi soţul ei Yves fac cunoştinţă cu viitorul lor domeniu. Aşa cum mărturiseşte proprietara, castelul părea scos dintr-un basm, perfect pentru a reuni întreaga familie: trei fete şi zece nepoţi.
          De la intrarea vopsită în verde pal zărim superba scară din piatră. Canapeaua în stil Louis XVI, descoperită la un târg de vechituri şi retapisată, întăreşte atmosfera de basm. 




        După ce au făcut cunoştinţă cu acest domeniu de basm, Chantal şi Yves dau mână liberă unui arhitect de interior, Jacotte Courtois de Vicose, pentru a îmblânzi volumele şi a permite luminii să scalde interiorul. Timp de 3 ani, acesta mobilizează o echipă de 15 artizani pentru a renova castelul respectând istoria locului în acelaşi timp.




        În fiecare încăpere se impun alegeri inedite, acesta fiind şi cazul bucătăriei. Aceasta este amenajată în pivniţă, Chantal dorindu-şi o bucătărie cu loc pentru servirea mesei, care să fie deschisă spre curtea interioară. Încăperea a fost restructurată de una dintre fiicele proprietarilor, Alexa Faguet, arhitect de meserie. Aceasta şi-a imaginat bucătăria ca pe un omagiu adus naturalului, fapt pentru care a ales şi impozanta masă din stejar brut.



         Încă de la intrare am observat că materialele se declină sub diferite forme. Sufrageria nu face excepţie din acest punct de vedere. Lumina traversează încăperea ghidată de culorile neutre mate, canapeaua din velur gri taupe aduce delicateţe spaţiului, accentele din lemn aurit trezesc la viaţă interiorul, iar candelabrul somptuos aduce un plus de eleganţă.



         Dining se evidenţiază prin nobleţea dată de înălţimea plafonului şi solul din lemn de pin brut. Aici atmosfera evocată este desprinsă din sfârşitul secolului al XVIII-lea. Frescele prezente pe pereţii încăperii se inspiră din peisajele Loarei şi sunt în perfectă armonie cu restul decorului. Scaunele sunt de inspiraţie suedeză, iar sfeşnicele aduse din Toscana aduc o uşoară amprentă de inspiraţie barocă.


         Superba scară interioară pe care aţi zărit-o la intrare duce la camerele pentru oaspeţi din turnul hexagonal. Şi aici arhitectul a urmărit acelaşi decor blând şi delicat.

          Detaliile sunt foarte bine alese şi poziţionate pentru ca proprietarii să se identifice cu locul şi să evoce atmosfera de basm pe care au simţit-o încă de la prima "întâlnire":



         


         Mobilierul dublu din baie este extrem de practic.



         În această încăpere cu pereţii îmbrăcaţi în tapet, s-a urmărit spiritul boudoir.



         Sub bârnele bucătăriei, un pendul suedez Mora, fabricat în secolele XVIII-XIX, subliniză decorul.





             Un trio de vase din lut ars aduse din Yemen decorează pervazul ferestrei.





         Faţada nordică a castelului este maiestuoasă şi rafinată în acelaşi timp. Toamna o scaldă în culorile sale vii.





Foto: Maison Deco